Γ. Ορφανός “Δείκτης πολιτισμού η οδική συμπεριφορά”

1484395411
1484395411

Το μήνυμα ότι η οδική συμπεριφορά είναι δείκτης πολιτισμού μιας χώρας και  παράγοντας σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, έστειλε από τη Δράμα ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, κατά την διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης με θέμα την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η ένταξη του προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα δημοτικά σχολεία, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

«Χιλιάδες μαθητές της τρίτης και της τετάρτης τάξης του δημοτικού θα διδαχθούν κανόνες ορθής οδικής συμπεριφοράς στη χρήση του ποδηλάτου αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο.

Με αυτό τον τρόπο, γίνεται ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της απόκτησης κυκλοφοριακής αγωγής», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία για την οδική ασφάλεια.

«Η χρήση των ζωνών ασφαλείας από τους οδηγούς συνέβαλλε κατά 25% στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Συνεπώς, αποδεικνύεται ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα, όταν εφαρμόζονται από τους ίδιους τους πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.     

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΜΙΚΡΟΥ ΝΤΑΒΟΣ” ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποτελεί πηγή έμπνευσης και ελπίδας”