Συνεργασία ΥΜΑΘ-ΕΥΑΘ σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

1484395698
1484395698

Την εμβάθυνση της σχέσης συνεργασίας μεταξύ ΥΜΑΘ και ΕΥΑΘ, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ανακοίνωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος της εταιρείας, Νίκο Παπαδάκη, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων θα  είναι διαρκής, στην κατεύθυνση της χάραξης μιας νέας, ενιαίας πορείας. «Η διοίκηση της ΕΥΑΘ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, τις οποίες θα στηρίξει το ΥΜΑΘ», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που υπάρχουν στον τομέα των υποδομών.

 

 «Όσον αφορά τη Νικόπολη, στόχος είναι να ενταχθεί η περιοχή στο κεντρικό δίκτυο της ΕΥΑΘ ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα της πλήρους λειτουργίας της  μονάδας κατεργασίας αποβλήτων (ΜΚΑ), καθώς το ΥΜΑΘ έχει την ευθύνη διαχείρισης του Θερμαϊκού κόλπου», επισήμανε ο κ. Ορφανός και σημείωσε πως μείζονος σημασίας είναι και η πορεία δύο έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

 

 «Πρόκειται για την δεύτερη φάση του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού (ΚΑΑ) που ήδη εκτελείται, όπως και  ο διπλασιασμός του διυλιστηρίου νερού, η ανάθεση του οποίου καθυστερεί»,  δήλωσε  με την σειρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος τάχτηκε υπέρ της μετεξέλιξης της εταιρείας σε μια πρότυπη επιχείρηση κοινής ωφέλειας. «Να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μια πρότυπη επιχείρηση κοινής ωφέλειας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο απέναντι στο χρεοκοπημένο κρατικοδίαιτο μοντέλο και θα δώσει τη δυνατότητα στο κράτος να είναι μεγαλομέτοχος και να λειτουργεί παραγωγικά το συγκεκριμένο μονοπώλιο», υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα επαφών Γ. Ορφανού στο ΥΜΑΘ τη Δευτέρα 14 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΟ πρόεδρος των διαιτητών ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ