Πρωτοβουλία ΥΜΑΘ για την τόνωση της τουριστικής εικόνας των Γρεβενών

1484395700
1484395700

Η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης του τουριστικού προφίλ του νομού Γρεβενών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Ορφανού με τον βουλευτή ΝΔ του νομού, Τιμολέων Κοψαχείλη.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι να συμβάλλει στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της περιοχής, με σκοπό την τόνωση της επισκεψιμότητας. «Είναι πολλά τα σημεία εκείνα που μπορούμε να αναδείξουμε για παράδειγμα στο πλαίσιο του θρησκευτικού, του αγροτικού ή του οικολογικού τουρισμού, όπως και οι δράσεις που μπορούν να ενταχθούν στο γενικότερο πρόγραμμα του διαδικτυακού τουριστικού οδηγού που έχουμε εξαγγείλει για την Εγνατία οδό», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοψαχείλης ζήτησε τη συνδρομή του ΥΜΑΘ για την ένταξη των Γρεβενών σε προγράμματα  θρησκευτικού τουρισμού, όπως και την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων. «Επίσης, ζήτησα την στήριξη του κ. Ορφανού στην πρόταση που θα υποβληθεί τον Σεπτέμβρη για την δημιουργία του πρώτου γεωπάρκου στην περιοχή μας, με την προστασία της UNESCO», σημείωσε ο κ. Κοψαχείλης ενώ πρότεινε τη συνεργασία των σχολών καλών τεχνών με την Εγνατία οδό για την δημιουργία γλυπτών, με θέματα από την περιοχή των Γρεβενών, όπως είναι το Παλαιοντολογικό μουσείο. «Στόχος είναι να δώσουμε το ερέθισμα στον επισκέπτη  να επισκεφτεί την πόλη», δήλωσε ο κ. Κοψαχείλης.  

 

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα επαφών Γ. Ορφανού στο ΥΜΑΘ τη Δευτέρα 14 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΟ πρόεδρος των διαιτητών ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ