Γ. Ορφανός “Πολλαπλά ωφελημένοι οι δήμοι από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους”

ypes press002
ypes press002

Την πεποίθηση ότι στο εξής οι δήμοι της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας τους, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας από το Β’ Θερινό τμήμα της Βουλής.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, η αναγνώριση του δικαιώματος στους δήμους να προχωρούν σε μακροχρόνιες μισθώσεις των περιουσιακών τους στοιχείων θα αποφέρει έσοδα  στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ενώ πρόσθεσε πως ανοίγει ο δρόμος και για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προπονητηρίου στο δήμο Θέρμης.

«Πλέον οι ΟΤΑ έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης αναξιοποίητων εκτάσεων για αθλητικές, τουριστικές και αναπτυξιακές χρήσεις. Συγχρόνως δίνεται η δυνατότητα στο δήμο Θέρμης και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αξιοποιήσουν τον χώρο. Δεν υπάρχουν πλέον νομικά εμπόδια», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας.      

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του δ.σ. της Ηπειρωτικής Εστίας στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΤέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών βάζει η σύσταση συμβουλίων που θα επιλύουν αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές διαφορές