Γ .Ορφανός : “Η ΔΕΘ-ΗELEXPO πρέπει να αποκτήσει επιθετικό προσανατολισμό και να γίνει πιο ανταγωνιστική”

1484395741
1484395741

Την πεποίθηση ότι η ΔΕΘ-HELEXPO θα πρέπει να αποκτήσει ένα επιθετικό προσανατολισμό και να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΔΕΘ-HELEXPO, ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της επισκεψιμότητας. «Υπάρχει ικανοποίηση από την αύξηση της προσέλευσης του κόσμου, τόσο στη γενική, όσο και στις κλαδικές εκθέσεις. Επιπλέον, είναι φανερό ότι η προσπάθεια εξυγίανσης έχει προχωρήσει σε τέτοιες κατευθύνσεις που φιλοδοξούν η χρονιά που διανύουμε να έχει και περίσσευμα, το οποίο θα αποτυπωθεί στα τελικά αποτελέσματα», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και περιέγραψε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η ΔΕΘ-HELEXPO.

«Ο ένας είναι να γίνει πιο επιθετική στον εσωτερικό χώρο, με πρωτοβουλίες που αφορούν το εκθεσιακό κέντρο της Αθήνας αλλά και εδώ στη Θεσσαλονίκη που είναι ο βασικός πυρήνας.

Ο δεύτερος αφορά το ζήτημα της διεθνοποίησης της ΔΕΘ-HELEXPO, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να παίζει ένα ανταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως το ενιαίο σχήμα του εκθεσιακού φορέα, μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα στη Ν.Α. Ευρώπη. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, δήλωσε πως η έκθεση βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης. «Θεωρούμε ότι η διεθνοποίηση, η ανάπτυξη νέων προϊόντων, η ενεργοποίηση του εκθεσιακού κέντρου της Αθήνας και η επιστροφή της πόλης και φέτος της Ελλάδας και των Βαλκανίων είναι οι μεγάλοι μας στόχοι», σημείωσε ο κ. Τζήκας.

Με την σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης τόνισε πως η στενότερη συνεργασία με το ΥΜΑΘ θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της έκθεσης, γεγονός που όπως υποστήριξε, «θα διαμορφώσει ένα νέο επίπεδο για την πόλη και για την εξωστρέφεια της χώρας μας».

 

Προηγούμενο άρθροΟ Γ. Ορφανός παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις για τη διάσωση του Σοχού
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του διοικητή της ΑΔΙΣΠΟ στο ΥΜΑΘ