Γ. Ορφανός “Ελλάδα και Κύπρος θα ξεπεράσουν την κρίση”

1484395696
1484395696

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Στη συνάντηση που είχε με τον γενικό πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Κώστα Ψευδιώτη,  ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε άριστο το επίπεδο των διμερών σχέσεων και υπογράμμισε την ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Η ενέργεια είναι ένας από τους τομείς εκείνους που απασχολεί τις δύο χώρες, καθώς μελετώνται τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξουν και τα αντίστοιχα οφέλη», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ αναφέρθηκε και στην  ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. «Είμαστε σίγουροι ότι Ελλάδα και Κύπρος ξεπερνούν αυτές τις εστίες πυρός, κρατώντας τη δική τους σταθερή πολιτική θέση και κυρίως εργαζόμενοι στην προσπάθεια οι δύο λαοί να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουμε περιπέσει», επισήμανε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο κ. Ψευδιώτης δήλωσε αισιόδοξος για την έξοδο των δύο χωρών από την κρίση. «Συζητήσαμε για θέματα διμερών σχέσεων των κρατών μας και για ζητήματα που αφορούν την περιοχή, ειδικότερα, καθώς και για την οικονομική κρίση που ταλανίζει τις δύο χώρες και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε αυτό τον κίνδυνο», σημείωσε ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

 

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα επαφών Γ. Ορφανού στο ΥΜΑΘ τη Δευτέρα 14 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΟ πρόεδρος των διαιτητών ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ