Διεθνές συνέδριο για τη Γενοκτονία των Ποντίων θα πραγματοποιηθεί το 2015 στη Θεσσαλονίκη

1484395644
1484395644

Ζητήματα που αφορούν τον απόδημο Ελληνισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον πρόεδρο της διεθνούς συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε), Γιώργο Παρχαρίδη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παρχαρίδης ζήτησε τη στήριξη του ΥΜΑΘ για τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Είναι δεδομένη η στήριξη του ΥΜΑΘ στην προσπάθεια που γίνεται από την ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε για την παγκόσμια εκπροσώπηση των Ποντίων Ελλήνων. Ξέρουμε ότι εκπροσωπούν τον Ποντιακό Ελληνισμό με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παρχαρίδης αναφέρθηκε στην ευαισθησία που έχει η ηγεσία του ΥΜΑΘ σε θέματα απόδημου Ελληνισμού και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στη διεξαγωγή του συνεδρίου για την Γενοκτονία των Ποντίων, το 2015.   

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του δ.σ. της Ηπειρωτικής Εστίας στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΤέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών βάζει η σύσταση συμβουλίων που θα επιλύουν αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές διαφορές