Συμπόρευση ΥΜΑΘ-Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στον τουριστικό τομέα

1484395818
1484395818
Την ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων που θα αναδείξουν την Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, γενικότερα, σε διεθνές κέντρο του τουρισμού, τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.                       

Ο κ. Ορφανός επισήμανε πως σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή θα παίξει η αξιοποίηση των υποδομών της πόλης, όπως είναι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και το λιμάνι, καθώς και η διασύνδεση του με τα ευρωπαϊκά δίκτυα σιδηροδρόμων για την μεταφορά των φορτίων που διακινούνται στην περιοχή της Μεσογείου. «Μέσα στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, σκοπεύουμε να εντάξουμε και δράσεις που αποσκοπούν στην πλήρη αξιοποίηση του Θερμαϊκού κόλπου , όπως είναι για παράδειγμα η αξιοποίηση της παραλιακής οδού με την κατασκευή μαρίνων», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.                             

Επιπλέον, ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ένας ηλεκτρονικός οδηγός για έξυπνα τηλέφωνα, μέσω του οποίου θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες σε όσους κινούνται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. «Μέσω της εφαρμογής αυτής, αυτός που θα διέρχεται από την Εγνατία Οδό θα έχει την δυνατότητα επιλογής των επόμενων σταθμών του, όπως είναι ξενοδοχεία, αρχαιολογικοί χώροι, εστιατόρια, νοσοκομεία και γενικότερα θα παρέχονται πληροφορίες πρώτης ανάγκης», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΥΜΑΘ, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και της Εγνατίας Οδού.                                                                                                  

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την χάραξη κοινής πορείας με το ΥΜΑΘ στον τομέα του τουρισμού . «Μαζί με την διεύθυνση Τουρισμού του ΥΜΑΘ θα συνεργαστούμε, όχι μόνο σε επίπεδο προσέλκυσης των τουριστών αλλά και σε ζητήματα εξοικονόμησης πόρων», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και επισήμανε πως αναζητούνται τρόποι ανάπτυξης κοινών δράσεων, οι οποίες θα ενταχθούν στα επιχειρηματικά σχέδια του ΥΜΑΘ και στο νέο ΕΣΠΑ. Επιπλέον, ο κ. Τζιτζικώστας τάχτηκε υπέρ της παραχώρησης και όχι της πώλησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.  «Ζήτησα από τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης  να μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς την ανάγκη επιστροφής των 30 εκατ. ευρώ που αποφασίστηκε να μεταφερθούν από τον ΟΛΘ στην κεντρική κυβέρνηση, ως μέρισμα», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ενώ αναφερόμενος στο θέμα του Μετρό, πρότεινε να μεταφερθεί η διοίκηση του έργου από την Αττικό Μετρό στην Εγνατία Οδό.   

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Γ. Ορφανού-Απ. Τζιτζικώστα στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Τουρκίας επηρεάζει θετικά τις διμερείς σχέσεις”