ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ “Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ- ΑΠΟ ΤΟ ’21 ΕΩΣ ΤΟΝ Β´ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ”

ypes press002
ypes press002

Με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 και ώρα 19.00 στο Διοικητήριο η έκθεση με τίτλο: «Η προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους-Από το ´21 έως τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της συμμετοχής των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Για την έκθεση έχουν επιλεγεί και συγκεντρωθεί σπάνια κειμήλια εποχής από ιδιώτες συλλέκτες, μουσεία και ιδρύματα της χώρας μας και της Κύπρου.

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα μέσα από κείμενα αλλά και ιστορικά κειμήλια να ενημερωθεί για άγνωστες πτυχές της νεότερης ιστορίας του ελληνισμού και ειδικά της εθελοντικής συμμετοχής των Κυπρίων στην επανάσταση του 1821, στον «ατυχή» πόλεμο του 1897, στο Μακεδονικό Αγώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο, στους αγώνες των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή και το ρόλο των Κυπρίων στον ελληνικό αθλητισμό.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρωτοπαρουσιάστηκε στη Λευκωσία στον κλειστό αρχαιολογικό χώρο «Πύλη Αμμοχώστου» από 31 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου 2014 και μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.

Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με αυτήν τη συνεργασία συνεχίζει την πολιτική της ανάδειξης σημαντικών κεφαλαίων της νεότερης ελληνικής ιστορίας  και αξιοποίησης του ιστορικού κτιρίου του Διοικητηρίου σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης μέχρι τις 30 Απριλίου 2014.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 έως 16.00

Σάββατο-Κυριακή: 09.00 έως 14.00

Η έκθεση θα είναι κλειστή τις ημέρες: Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα.

Όσοι επιθυμούν οργανωμένες ομαδικές επισκέψεις με ξενάγηση, μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα Παιδείας, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων του ΥΜΑΘ στα τηλέφωνα: 2313 501 168 και 231037 9059

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΜΑΘ ΣΤHN ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ “ΝΙΝΕ Ο’ CLOCK ” ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ MONICA APOSTOL
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΥΖΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ