Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΚΙΛΚΙΣ

ypes press002
ypes press002
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10.30 ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα επισκεφθεί τη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς για να εγκαινιάσει επένδυση, ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, της εταιρείας ρυζιού και ζυμαρικών «Eurimac».
Η επένδυση αφορά στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου λέβητα υπέρθερμου ύδατος ο οποίος, αντί της παραδοσιακής καύσης μαζούτ ή φυσικού αερίου, καίει ορυζοφλοιό.
Η παραπάνω επένδυση, η οποία έχει υπαχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, πέραν του οικολογικού της χαρακτήρα συμβάλλει θετικά στο συναλλαγματικό ισοζύγιο της εθνικής οικονομίας διότι η παραγόμενη τέφρα από την καύση του ορυζοφλοιού εξάγεται σε εταιρείες παραγωγής οικοδομικών υλικών στη Γερμανία και την Αυστρία, καθώς ο εμπλουτισμός του τσιμέντου με τέφρα από την καύση ορυζοφλοιού αποδίδει σκυρόδεμα υψηλής αντοχής.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΝΔΟΥ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ