ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

1484396201
1484396201
Αλλη μια επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος περιόδευσε σε περιοχές του νομού Ροδόπης.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Οργάνη. Ο κ. Καράογλου συνομίλησε με τους κατοίκους, επισκέφθηκε το δημόσιο γυμνάσιο-λύκειο της περιοχής και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αρριανών κ. Ιμπραήμ Σερήφ από τον οποίο ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Οργάνης.


Από εκεί ο ΥΜΑΘ μετέβη στις Σάπες, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών, κ. Ηλία Ιωαννάκη, ενώ προτού αναχωρήσει για την Κομοτηνή επισκέφθηκε και το διαπολιτισμικό γυμνάσιο.
Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της επίσκεψής του σε Οργάνη και Σάπες, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε τα εξής: «Με κύριο και αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό και τοπικό συμφέρον, η νέα παρουσία μου στη Ροδόπη καταδεικνύει το διαρκές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης να δώσει ισόρροπη οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή προοπτική σε αυτήν την   ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας. Είμαστε δίπλα σας. Η Ροδόπη κρύβει αξία. Και ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε υπεραξία μέσα από την αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη, η οποία βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, στη γεωθερμία και σε όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Αν εργαστούμε όλοι μαζί, δεν είναι μακριά η ώρα που η Θράκη γενικότερα, θα γίνει ελκυστική στην προσέλκυση επενδύσεων και όσο ισχυρή της αξίζει».


Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης αναχώρησε για την Κομοτηνή όπου θα έχει σειρά προγραμματισμένων επαφών και συναντήσεων.
Στις 16.00 θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «TUVUNU», στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, η οποία πρόσφατα βραβεύτηκε για τις καινοτόμες δράσεις της.
Στις 16.30 θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Μπύρα Βεργίνα», οι οποίες επίσης βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 17.00 θα συναντηθεί με τον Μουφτή Κομοτηνής, Σοφολογιότατο Μέτσο Τζεμαλή.


Στις 18.00 ο κ. Καράογλου θα γίνει δεκτός από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
Τέλος, η παρουσία του ΥΜΑΘ στην Κομοτηνή θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια της 22ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2013», η τελετή των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 19.00.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ