ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ “INTERREG”

ypes press002
ypes press002
To Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει για πρώτη φορά ως επικεφαλής εταίρος στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG) Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 13.00, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο κ. Γιώργος Εμμανουήλ, Προϊστάμενος της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», θα υπογράψουν στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑΘ την πρώτη σύμβαση χρηματοδότησης του έργου “TRIGGER” (Transnational Initiative for Guidance of Graduated and Entrepreneurship).

Το πρόγραμμα αφορά 200 άνεργους απόφοιτους πανεπιστημίων (100 από την επιλέξιμη περιοχή της Ελλάδας και 100 από την αντίστοιχη επιλέξιμη περιοχή της Βουλγαρίας).

Ως επιλέξιμη περιοχή της Ελλάδας είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι Περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών. Κύριος στόχος του έργου είναι να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο δράσεων που θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την ένταξη των παραπάνω φοιτητών στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης.

Το έργο περιλαμβάνει ένα συνολικό πακέτο μέτρων που θα αξιοποιήσει το πολύτιμο έμψυχο επιστημονικό δυναμικό των δυο χωρών στην αγορά εργασίας, με απώτερο στόχο την ανταλλαγή εξειδικευμένου προσωπικού, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των δυο οικονομιών, την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη των δυο περιοχών παρέμβασης και την ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής των περιοχών αυτών.

Προηγούμενο άρθροΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΕΩΣ ΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ” ΤΟΥ Α´ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ