O ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

1484396264
1484396264
Στον Ιερό Ναό του μεγαλομάρτυρα, πολιούχου και προστάτη της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου υποδέχτηκε χθες (Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013) τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον Παναγιώτατο Μητρόπολιτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης, καθώς και πλήθος πιστών

.
Σε δήλωσή του για την άφιξη του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου, ο Υπουργός ανέφερε πως: «Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην πόλη της Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί τη μεγάλη ανάγκη όλων να στραφούμε προς τις παραδοσιακές πνευματικές αξίες. Να στραφούμε προς όλες εκείνες τις θεμελιώδεις αξίες που κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία στο διάβα των αιώνων, παρά τα χτυπήματα που δέχονται κατά καιρούς. Η πικρή γεύση του ποτηριού του μαρτυρίου που δοκιμάζει ο λαός μας σήμερα, είναι προοίμιο της Ανάστασης.  Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε γιατί μας εμπνέει η εμβληματική μορφή του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος με πνεύμα αδάμαστο κηρύττει την αγάπη, την ειρήνη, το σεβασμό στο συνάνθρωπο και την πίστη στην Εκκλησία που αποτελεί λαμπρό οδηγό του γένους μας».


Σήμερα το πρωί, ο κ. Καράογλου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην τελετή απονομής στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ειδικής τιμητικής διάκρισης με το έμβλημα του Α.Π.Θ «Άγιος Δημήτριος». 

Στη συνέχεια τον συνόδευσε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, όπου ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο: «Η τιμή του Αγίου Μάμαντος στη Μεσόγειο. Ένας ακρίτας άγιος ταξιδεύει».
Στις 18.00 ο Υπουργός θα παρακολουθήσει την τελετή ανακήρυξης του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Επόμενο άρθροΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΙΟΤΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ