Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ’40 ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ

ypes press002
ypes press002
Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Κάρολος Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο την έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Το ´40 έτσι πολεμήσαμε», η οποία αποτελεί συνέχεια των αφιερωμάτων του ΥΜΑΘ στις λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Στην έκθεση θα παρουσιαστεί όλη η ιστορία του έπους του 1940-41 μέσα από κείμενα, πλούσιο  φωτογραφικό υλικό και μοναδικά κειμήλια, τα οποία συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα προκειμένου να μεταφέρουν στους επισκέπτες το «άρωμα» και το πνεύμα των ηρωικών μαχητών της Αλβανίας, των οχυρών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και της ηρωικής αντίστασης κατά τη διάρκεια της μάχης της Κρήτης.
Όλα τα εκθέματα παραχωρήθηκαν για την έκθεση από μουσεία και συλλέκτες.
Μεταξύ των εκθεμάτων είναι η στολή του αρχιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου, πίνακες του Αλέξανδρου Αλεξανδράκη, του Κενάν Μεσαρέ, αλλά και λιθογραφίες εποχής.
Ακόμη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά προσωπικά κειμήλια και αντικείμενα επώνυμων και ανώνυμων πρωταγωνιστών του 1940-41, τα οποία μας μεταφέρουν νοερά στην ηρωική εκείνη εποχή.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Επόμενο άρθροΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΙΟΤΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ