ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε.

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τροπολογία που πρότεινε να ενταχθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο: «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις», αποσκοπεί μεταξύ άλλων να δώσει βαθιά οικονομική ανάσα στη νέα εταιρεία που προέκυψε μετά τη συγχώνευση των ΔΕΘ Α.Ε. και Helexpo A.E.
Ειδικότερα, με την προτεινόμενη τροπολογία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στα ακίνητα του Εθνικού Εκθεσιακού φορέα και τα οποία χρόνιζαν επί σειρά ετών, ενώ επιλύονται και λογιστικές δυσλειτουργίες που προέκυψαν από την ενοποίηση των φορέων.
Σκοπός της προτεινόμενης ρύθμισης είναι η εναρμόνιση της μεταβίβασης κυριότητας ακινήτων με το σύστημα δημοσιότητας του κτηματολογίου, καθώς και με τις εν γένει υφιστάμενες και υπό εξέλιξη εμπράγματες έννομες σχέσεις της ΔΕΘ Α.Ε. επί ακινήτων, με γνώμονα τον κοινωφελή της χαρακτήρα.
Επιπλέον επιλύονται προβλήματα τα οποία προέκυψαν κατά τη συγχώνευση των δυο εταιρειών, μέσω της καθιέρωσης διάταξης με την οποία διευκολύνεται η μετά τη συγχώνευση άσκηση δικαιωμάτων, ικανοποίηση απαιτήσεων και εκπλήρωση υποχρεώσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών.
Τέλος, χάρη στην προτεινόμενη τροπολογία του ΥΜΑΘ, διευρύνεται η σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΘ-Helexpo A.E., με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Στόχος της αλλαγής της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι η καλύτερη διοίκηση και πληρέστερη εκπροσώπηση όλων των φορέων της πόλης, που πλέον συμμετέχουν στη νέα εταιρεία.

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2013
Επόμενο άρθροΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ