Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”

1484396573
1484396573
Το μήνυμα πως «όπου υπάρχει Γολγοθάς και Σταύρωση,  εκεί στο τέλος θριαμβεύει η χαρά της Ανάστασης» έστειλε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το Ξινό Νερό της Φλώρινας, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη χθεσινή εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες στη μάχη της Βεύης, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Αυστραλοί βουλευτές και γερουσιαστές Ελληνικής καταγωγής και μη, καθώς επίσης και βετεράνοι του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και απόγονοί τους.
Όπως επισήμανε ο ΥΜΑΘ, με τη χθεσινή εκδήλωση τιμήθηκαν, όπως αξίζει σε ήρωες, σύμμαχοι και φίλοι που προσέφεραν τους εαυτούς τους στη Δυτική Μακεδονία, υπερασπιζόμενοι ιδανικά όπως η ελευθερία, η ειρήνη και η δημοκρατία.
«Σε αυτούς τους ήρωες, η Ελλάδα οφείλει και λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, τονίζοντας πως αυτό το «ευχαριστώ», αναθερμαίνει «την εθνική συνείδηση Ελλήνων, Αυστραλών και Νεοζηλανδών, οι οποίοι περιφρόνησαν το θάνατο».
Εξαίροντας τις διαχρονικά άριστες σχέσεις Ελλάδας και Αυστραλίας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης υποστήριξε ότι τους δυο λαούς ενώνουν ακλόνητοι δεσμοί φιλίας, εκτίμησης και αλληλοσεβασμού, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες με μελλοντική προοπτική.
«Μαζί σε αυτόν εδώ τον τόπο», πρόσθεσε, «διδάξαμε στον κόσμο τι σημαίνει ψυχή, λεβεντιά, ανδρεία και αυταπάρνηση. Πολεμήσαμε δίπλα-δίπλα σε έναν άνισο αγώνα, κρατώντας την ελπίδα ζωντανή και αποδεικνύοντας πως όταν κανείς παλεύει με τη ψυχή του, όταν αγωνίζεται και υπερασπίζεται το δίκιο, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του, στο τέλος θα νικήσει, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες και αν χρειαστούν. Αυτό είναι το κοινό μας ιερό χρέος, ώστε η κληρονομιά και ο αγώνας των προγόνων μας να παραμείνει αναλλοίωτος στο πέρας των αιώνων» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Προηγούμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ Β´ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 38ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ