Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ”

1484396521
1484396521
Τις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει η ομάδα Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, χαιρέτισε σήμερα (Παρασκευή 31 Μαΐου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Στη σύντομη τοποθέτησή  του ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προοδεύσει μόνο όταν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα η χώρα μας θα είναι σε θέση να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης.


«Πριν από ένα χρόνο όλοι πόνταραν στο “Grexit”, σήμερα όλοι μιλούν με κολακευτικά λόγια για το ελληνικό success story. Πριν από ένα χρόνο όλοι μας αντιμετώπιζαν ως το απολωλός πρόβατο της Ευρώπης. Σήμερα η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αλλάξει άρδην, προς το καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας επίσης λόγο για ένα «θαύμα που το πετύχαμε όλοι μαζί».
Μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι η οικονομική κρίση αποτελεί ευκαιρία για τη επίτευξη μιας κοινωνικής αλλαγής, χαρακτηρίζοντας ως κοινή πρόκληση την ευθύνη της κοινωνίας μας «να αποδομήσει τη σαθρή νοοτροπία και συμπεριφορά του χθες, σπέρνοντας τους σπόρους ώστε να αποκτήσουμε και να αναδείξουμε μια υγιή συνείδηση».
«Οι Έλληνες», πρόσθεσε ο ΥΜΑΘ, «μπορεί να έχουμε πολλά ελαττώματα, όμως ξεχωρίζουμε για το φιλότιμό μας, το οποίο αναδεικνύεται πάντα στις δύσκολες στιγμές. Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα. Άλλωστε για να γυρίσει ο τροχός, θέλει δουλειά πολύ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέλουμε όλοι μας και στο τέλος θα το πετύχουμε» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

 

Προηγούμενο άρθροΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Επόμενο άρθροΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗ.ΜΑΡ. ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Μ.Κ.Α. ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ.Θ.