Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

1484396535
1484396535
«Η έξοδος από την κρίση είναι πρωτίστως ζήτημα ιδεών» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης  που διοργανώνει το «Ka-Business.gr», υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ, με θέμα: «Γεωργία και Τουρισμός-η Ελλάδα μας».
Αναφερόμενος στη συνεισφορά που έχουν οι δυο παραπάνω κλάδοι στην προσπάθεια ανάτασης της ελληνικής οικονομίας, ο Υπουργός  τους χαρακτήρισε ως «τους μόνους παραγωγικούς τομείς με άμεση απόδοση», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει κυρίαρχα μέσα από το επιχειρείν».
Για την αγροτική παραγωγή, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης εξέφρασε την άποψη ότι ο πρωτογενής τομέας στην πατρίδα μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να αποτελέσει ουσιαστικό και χρήσιμο πεδίο επαγγελματικής δραστηριοποίησης.


Επίσης στάθηκε στην ανάγκη, όπως είπε, η φήμη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων να ενσωματωθεί στην προστιθέμενη αξία της ποιότητάς τους, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην αναζωογόνηση της γεωργίας μας, μέσω της ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού της. 
Όσον αφορά στον τουρισμό, ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι το παλιό ελληνικό τουριστικό μοντέλο που στηρίχθηκε στο δίπτυχο ήλιος και θάλασσα, έχει «ξεφτίσει».
 
Μεταξύ άλλων εμφανίστηκε σίγουρος ότι το φετινό καλοκαίρι θα ξεπεράσουμε το στόχο της άφιξης 17 εκατομμυρίων τουριστών, προτρέποντας τους αρμόδιους φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης να επενδύσουν στον 12μηνο πολυθεματικό τουρισμό. Όπως  εξήγησε, με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται τόσο το brand name «Ελλάδα», όσο και το σύνθημα «Greece all time classic», που περιγράφει τη φετινή καμπάνια του ΕΟΤ.
Τέλος ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης έκανε και  μια γενική αναφορά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.  «Θέλω να πιστεύω ότι οι χειρότερες ημέρες πέρασαν και οι καλύτερες έρχονται» ανέφερε στον επίλογο του χαιρετισμού του, προσθέτοντας πως «η καινοτομία αποτελεί τον άνεμο της οικονομικής ελευθερίας, που μπορεί να βάλει τέλος στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Προηγούμενο άρθροΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ