Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΕΣ”

ypes press002
ypes press002
Την έναρξη του προγράμματος «δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις», που υλοποιεί η στέγη πολιτισμού και κοινωνικής συμπαράστασης Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης», κήρυξε σήμερα (Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του «Αριστοτέλη» κ. Θεόδωρος Ασπασίδης, στο πρόγραμμα συμμετέχουν διακεκριμένοι και καταξιωμένοι γιατροί της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να εξεταστούν περισσότεροι από 1.300 ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως η εξομάλυνση των προβλημάτων και των ανισοτήτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, απαιτεί από όλους υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης.
«Κοινωνική αλληλεγγύη σημαίνει εμπιστεύομαι και κοινωνική συνοχή σημαίνει υπερηφάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους που γέμισαν την αίθουσα της στέγης πολιτισμού και κοινωνικής συμπαράστασης, να μην επιτρέψουν η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, να εξελιχθεί σε έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.
«Μονάχα αν πορευτούμε ενωμένοι θα καταφέρουμε να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ηθικής, αγάπης, αδελφοσύνης, δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης» είπε, τονίζοντας πως «την κρίση θα την ξεπεράσουμε ως σύνολο και όχι ως μονάδες», για να συμπληρώσει λέγοντας πως «κρατάμε ψηλά τη σημαία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, διαφυλάττοντας την κοινωνική συνοχή».
«Οι Έλληνες έχουμε αξιοπρέπεια, αρχές, παραδόσεις και φιλότιμο, μια λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε κανένα λεξικό του κόσμου. Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η ομορφιά της, αυτοί είναι οι άνθρωποί της» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

 

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – “ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΜΟΝΟΙΑ”
Επόμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ 19ο ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2013