Η ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΣΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ “ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1912-1913” ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Μετά από απαίτηση σχολικών μονάδων που δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν την έκθεση «Κειμήλια απελευθέρωσης Μακεδονίας 1912-1913», η περιοδεύουσα έκθεση που θα επισκεφθεί όλες τις περιοχές της Μακεδονίας που απελευθερώθηκαν πριν από έναν αιώνα, θα συμπεριλάβει στον προγραμματισμό της και τους δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης.
Πρώτος σταθμός θα είναι ο Δήμος Δέλτα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον Δήμαρχο Δέλτα, κ. Γιώργο Γλώσση, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 και ώρα 11.00, στο συνεδριακό κέντρο Σίνδου.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το ΥΜΑΘ, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το Γ’ Σώμα Στρατού και το Πολεμικό Μουσείο παράρτημα Θεσσαλονίκης, με την ευγενική υποστήριξη της Δ.Ε.Θ.-Helexpo Α.Ε. 
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες  εκθέσεις που οργανώθηκαν με θέμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας, καθώς περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό της εποχής.
Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν για πρώτη φορά από κοντά αδημοσίευτο υλικό από κείμενα, φωτογραφίες, κειμήλια του Ελληνικού Στρατού και των άλλων στρατιωτικών δυνάμεων που πήραν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους.
Μεταξύ άλλων εκτίθενται στρατιωτικές στολές της εποχής μαζί με τα εξαρτήματά τους, ξίφη, ξιφολόγχες, παράσημα, αναμνηστικά διπλώματα και λοιπά ενθυμήματα των Βαλκανικών Πολέμων.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ Ο.Λ.Θ. ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013