ΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ypes press002
ypes press002
Τον αρχαιολογικό χώρο των Καλινδοίων που βρίσκεται στην περιοχή Καλαμωτό του Ζαγκλιβερίου Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί αύριο (Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013) και ώρα 10.00 ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Ο κ. Καράογλου θα ενημερωθεί για την πορεία των ανασκαφών και για τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Ο αρχαιολογικός χώρος των Καλινδοίων αποτελείται από δυο υψώματα όπου στο ένα βρέθηκαν ίχνη οικισμού από τη νεολιθική εποχή και στο άλλο από την αρχαϊκή εποχή και μετά. Από το 2003 τα Καλίνδοια ανασκάπτονται από τον αρχαιολόγο κ. Κώστα Σισμανίδη, ο οποίος θα ενημερώσει τον Υπουργό για την πορεία των ανασκαφών.
Στο συγκεκριμένο χώρο βρέθηκε ενεπίγραφη στήλη της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οποία μεταξύ άλλων αναγράφεται: «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΔΩΚΕ ΜΑΚΕΔΟΣΙ ΤΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ».

Προηγούμενο άρθροΒίντεο (YouTube) από την συνάντηση του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή
Επόμενο άρθροΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1912-1913 ΣΤΟ ΥΜΑΘ