ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΟΗΘΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ κ. ERIC RUBIN

1484396686
1484396686
Το Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Eric Rubin, υποδέχθηκε σήμερα Πεμπτή 14 Φεβρουαρίου 2013, στο Διοικητήριο,  ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Κατά την συνάντηση, η οποία έγινε  σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα,   συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε «Υποδεχθήκαμε και καλωσορίσαμε στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης τον κ. Eric Rubin. Είχαμε τη δυνατότητα, για μία ώρα περίπου, να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή ατζέντα της περιοχής μας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Είχαμε ακόμα, μια ιδιαίτερη αναφορά και μια ιδιαίτερη συζήτηση για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP Τουρκίας Ελλάδας Αλβανίας Ιταλίας. Ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, που θα δώσει τη δυνατότητα για δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην ελληνική πλευρά. Κουβεντιάσαμε και για το ενδιαφέρον και τις δυνατότητες αμερικανικών εταιριών για επενδύσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σε μια δύσκολη στιγμή λόγω της κρίσης που περνάει η πατρίδα μας, σε μια περίοδο που η Μακεδονία και η Θράκη έχουν πραγματικά πολύ ψηλά ποσοστά ανεργίας να υπάρχει ενδιαφέρον από φίλους από συμμάχους, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ελπίζουμε το ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς των αμερικάνικων εταιριών να καρποφορήσει και σύντομα να ξεκινήσουν επενδύσεις πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης».


Από την πλευρά του ο κ. Eric Rubin δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ κύριε Υπουργέ. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ και έχω ένα τόσο ζεστό καλωσόρισμα.  Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σε αυτή την όμορφη περιοχή. Χαίρομαι επίσης για την πολύ καλή συζήτηση που είχαμε για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, την αύξηση των αμερικανικών επενδύσεων και των αριθμό των αμερικανών τουριστών στη Θράκη και στη Μακεδονία. 


Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών εμπορικών σχέσεων μετά τη διαπραγμάτευση για την ελεύθερη ζώνη εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.  Είμαστε ευχαριστημένοι που ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι θα ξεκινούσε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.
Θεωρώ ότι μία περιοχή σαν αυτή, που είναι σημαντικό εμπορικό κέντρο και σταυροδρόμι μόνο οφέλη θα έχει.  Έχουμε μία μεγάλη ιστορία σύνδεσης με την περιοχή, πολλοί αμερικανοί πολίτες ζούνε εδώ. Επίσης έχουμε κοινή ιστορία, ως φίλοι και σύμμαχοι και χαίρομαι να έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πως να χτίσουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον.  
Σας ευχαριστώ πολύ για το θερμό σας καλωσόρισμα» ,κατέληξε ο κ. Rubin.

Προηγούμενο άρθροΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΥΜΑΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ