ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ Δρ. LILIA B. DE LIMA

1484396689
1484396689
Οι επενδυτικές δυνατότητες των Φιλιππίνων στη Βόρεια Ελλάδα και οι ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν σήμερα (Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την κα. Lilia B. De Lima, Υφυπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας των Φιλιππίνων και Γενική Διευθύντρια Αρχής Οικονομικών Ζωνών.
Τόσο ο κ. Καράογλου, όσο και η κα De Lima εξέφρασαν αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω προώθηση του συνόλου της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Φιλιππίνων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού και των κατασκευών, όπου συμφώνησαν πως υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης.
 «Η παρουσία της Υφυπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας των Φιλιππίνων στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και η συζήτηση που είχαμε για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό αλλάζει» τόνισε στην αρχή των δηλώσεων του ο ΥΜΑΘ, προσθέτοντας πως «καθημερινά δίνουμε έναν διαρκή αγώνα με τόσο την προσέλκυση επενδύσεων. Φιλοδοξούμε», κατέληξε ο κ. Καράογλου, «από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 να δρομολογήσουμε στην Ελλάδα το ξεκίνημα σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών».


Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Υφυπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας των Φιλιππίνων, η οποία ασκεί παράλληλα και καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Αρχής Οικονομικών Ζωνών. Η Δρ. Lilia B. De Lima αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την υποδοχή, επισήμανε πως η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Φιλιππίνων αναπτύσσεται σταθερά, τονίζοντας παράλληλα πως σκοπός της σημερινής της παρουσίας στο Διοικητήριο είναι να ανοίξει τις επενδυτικές πύλες της Βόρειας Ελλάδας στην πατρίδα της.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενισχύοντας τις οικονομικές μας σχέσεις με τη Μακεδονία και τη Θράκη, προσδοκούμε σε μια γόνιμη συνεργασία η οποία θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και για τις δυο χώρες»

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
Επόμενο άρθροΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ