Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “H ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ”

1484396701
1484396701
Το Επιχειρηματικό Φόρουμ Μακεδονίας και Θράκης εγκαινίασε σήμερα (Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013) ο ΥΜΑΘ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε σύσκεψη που είχε στο Διοικητήριο με τα προεδρεία των παραγωγικών επιμελητηρίων Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή και της αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κυρίας Μάγδας Καρακόλη.
Στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης χαράχθηκαν κοινοί άξονες για την επαναφορά της Βόρειας Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης, με το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης να επικεντρώνεται  στην ανάγκη ενδυνάμωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας, στην αποτελεσματική προσπάθεια αύξησης των εξωστρεφών επενδύσεων, στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην πλήρη αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού.


«Η ανάπτυξη είναι υπόθεση όλων μας, για αυτό και το Επιχειρηματικό φόρουμ θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Καράογλου, απευθυνόμενος στους προέδρους των Επιμελητηρίων, σημειώνοντας πως καθημερινά το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης δίνει μάχη για να αποκτήσει και άλλες αναπτυξιακές αρμοδιότητες.
«Είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική με αποτέλεσμα» συνέχισε ο Υπουργός, εξηγώντας πως το 2013  αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε προσέλκυση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων, καθώς και σε μείωση της ανεργίας.

Όπως είπε: «Η επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη», ενώ πρόσθεσε ότι πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου είναι να καταστήσει τη Μακεδονία και τη Θράκη πρωτοπόρα στο επιχειρείν. «Θέλουμε το Υπουργείο να είναι στρατηγείο ανάπτυξης. Φιλοδοξούμε το ΥΜΑΘ να αποτελέσει το Υπουργείο Ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας παράλληλα λόγο για «διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία» με όλους τους αναπτυξιακούς φορείς σε Μακεδονία και Θράκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οικονομία χωρίς ανάπτυξη και αγορά χωρίς ρευστότητα, είναι σαν τη βρύση χωρίς νερό».

Προηγούμενο άρθροΣΤΟ ΥΜΑΘ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
Επόμενο άρθροΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ TASK FORCE κ. ΧΟΡΣΤ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ