ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ypes press002
ypes press002
Για την ενίσχυση με νέες αρμοδιότητες του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, όπως είναι η ανάληψη αρμοδιότητας της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «INTERREG 4», η σύσταση και λειτουργία υπηρεσίας συντονισμού και εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων δράσεων στους τομείς αρμοδιότητας του ΥΜΑΘ (ΕΥΣΕΔ ΥΜΑΘ), η εποπτεία ελέγχου της αγοράς, καθώς και η ενσωμάτωση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ,  συζήτησε σήμερα (Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013) με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα, με τον κ. Καράογλου να ενημερώνει τον Πρωθυπουργό, εκτός των άλλων και για τις συνολικά 108 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, προϋπολογισμού άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν κατατεθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στις αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες εξέλιξης της Βόρειας Ελλάδας, ενώ αναλύθηκε και ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το ΥΜΑΘ στην εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, μέσω της προσέλκυσης μικρών, μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής: «Διεκδικώντας αρμοδιότητες, διεκδικούμε για τη Μακεδονία και τη Θράκη τα κατάλληλα εργαλεία που θα βοηθήσουν καταλυτικά στην εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, για εξυγίανση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η Βόρεια Ελλάδα πρωταγωνιστεί. Δεν είναι ουραγός των εξελίξεων. Η εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων θα οδηγήσει στην περαιτέρω αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών και δυνατοτήτων που έχει ο τόπος μας. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη Βόρεια Ελλάδα ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το “ζωντανό” κομμάτι της επιχειρηματικότητας, το οποίο εξακολουθεί να εργάζεται, να παράγει και να εξάγει, παρά τις αντιξοότητες. Η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται από διαχειριστές της εξουσίας, ούτε με δημόσιες σχέσεις. Αντίθετα χρειάζεται ανθρώπους που θα τολμήσουν, που θα κάνουν την υπέρβαση και θα δράσουν άμεσα με προσεκτικό και συντονισμένο βηματισμό, ώστε η Βόρεια Ελλάδα να γίνει η γη των ευκαιριών και της εξέλιξης. Η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν και θα τα καταφέρουν».

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013