ΤΟ ΥΜΑΘ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ypes press002
ypes press002
Τιμητικές πλακέτες στους συντελεστές και σε όσους στήριξαν εθελοντικά και χορηγικά τις δράσεις του ΥΜΑΘ για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας θα απονείμει σήμερα (Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012), στις 19.00, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε ειδική εκδήλωση στο Διοικητήριο.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός θα ευχαριστήσει όσους επέδειξαν «περίσσευμα ψυχής» σε δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας, στηρίζοντας μια σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, απώτερος σκοπός των οποίων ήταν να αναδείξουν τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη Θεσσαλονίκη και να ενισχύσουν το εθνικό φρόνημα όλου του Ελληνισμού.
Σχετικά με την επιλογή της 5ης Δεκεμβρίου (παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού) για τη βράβευση όσων στήριξαν την προσπάθεια του ΥΜΑΘ, ο κ. Καράογλου θα αναφέρει  ότι «ο εθελοντισμός αποτελεί μέρος του πολιτισμού μας και διαχρονική αξία του λαού μας», ενώ θα προσθέσει πως οι Έλληνες «ενωμένοι πετύχαμε σπουδαία κατορθώματα στηριζόμενοι στις αξίες της αφιλοκερδούς προσφοράς αλλά και της συλλογικής προσπάθειας», αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο «ότι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα».
Κλείνοντας  θα κάνει ειδική αναφορά στη σημασία του εθελοντισμού. «Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, πυρήνας προσφοράς, διάθεση ψυχής, συλλογική δράση και κοινωνική αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Είναι η ενεργός έκφραση του ενδιαφέροντος μας για το σύνολο και την κοινωνία στην οποία ζούμε και λειτουργούμε», θα αναφέρει μεταξύ άλλων ο  κ. Καράογλου, για να καταλήξει πως «οι κοινωνίες που βασίζονται στην ανθρωπιά, τη συλλογικότητα και στο “εμείς”, αποτελούν το ύψιστο βάθρο που μπορεί να κατακτήσει η ψυχή».
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, θα βραβευθούν για την πολύτιμη συνεισφορά τους οι Ιερές Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά και Καλαμαριάς, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΘ, το Γ’ Σώμα Στρατού, ο αρχηγός της ΣΣΑΣ που συμμετείχε στην έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Λευκό Πύργο, η Ελληνική Αστυνομία, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Πυλαίας- Χορτιάτη και Διδυμοτείχου, συλλέκτες, ναυτικοί και ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, ΟΤΕ και Cosmote, ο ΟΑΣΘ, το ΣΑΣΘ, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η ΕΡΤ3, πολιτιστικοί και μορφωτικοί σύλλογοι, ιππικοί όμιλοι, καθώς και εταιρείες που βοήθησαν χορηγικά στις εκδηλώσεις όπως οι: ΕΤΕΘ, ΤΙΤΑΝ, φυτώρια Βασιλειάδη, Βιοδομή, Interexpo, Vimatec, αφοί Τζημίκα, Γιώργος Κούπκας, Πέτρος Κούστας και Edil Hellas.
Στις 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση και στην Αθήνα για να τιμηθούν τα μουσεία, οι συντελεστές και οι χορηγοί που έχουν έδρα την πρωτεύουσα και οι οποίοι, επίσης, συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων του ΥΜΑΘ. 

 

Προηγούμενο άρθροΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 6.000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1912-1913”
Επόμενο άρθροΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΧΟΡΗΓΩΝ & ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ