ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

1484396744
1484396744
Για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του λιμανιού Θεσσαλονίκης και των άλλων λιμένων της Βορείου Ελλάδος, για τις επαφές που είχε με το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς και για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τις προσεχείς ημέρες  ενημέρωσε τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα (Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012) το απόγευμα στο Διοικητήριο.


«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βγούμε από την ύφεση αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως συμβαίνει και με όλα τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας, είναι ένα από αυτά» δήλωσε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος της συνάντησης, προσθέτοντας πως «το 2013 θα είναι έτος καμπής, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ώστε η Ελλάδα να αρχίσει σταδιακά να πατά και πάλι γερά στα πόδια της.  Στόχος της Κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν μπορεί να είναι άλλος από την αναγέννηση της πατρίδας μας» συνέχισε ο ΥΜΑΘ, καταλήγοντας πως: «Οι Έλληνες έχουμε περάσει πολλά, κάναμε μεγάλες, επίπονες θυσίες και ήρθε η ώρα οι κόποι μας να αποδώσουν καρπούς».
 Από την πλευρά του ο κ. Μουσουρούλης χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία ως τομέα εθνικής υπεροχής. «Είμαι σίγουρος», ανέφερε, πως «μέσα από σκληρή δουλειά θα δώσουμε στη ναυτιλία μας όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα την βοηθήσουν ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν. Η ελληνική ναυτιλία είναι ένας τομέας εθνικής υπεροχής και καθήκον μας είναι να τον στηρίξουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΧΟΡΗΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ YouTube
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΕΘ Α.Ε.-HELEXPO A.E.