ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ypes press002
ypes press002
Τη συνέχιση των ανασκαφών στο τύμβο Καστά, σε περιοχή του Δήμου Αμφίπολης στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, όπου αναδείχτηκε ταφικός περίβολος, το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής του οποίου προκαλούν αισιοδοξία για την ύπαρξη σημαντικών ταφών στο εσωτερικό του, εξασφάλισε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, επιχορηγώντας από τον προϋπολογισμό του με το ποσό των 50.000 ευρώ  τη συνέχιση των εργασιών.
Σήμερα (Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο χώρο που πραγματοποιούνται οι αρχαιολογικές ανασκαφές και ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της ΚΗ’ εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κα. Κατερίνα Περιστέρη, για την πορεία των εργασιών.
Η κυρία Περιστέρη εξήγησε στον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης πως «πρόκειται για έναν περίβολο μοναδικό στο είδος του, καθώς ούτε στη Βεργίνα ή αλλού στον ελλαδικό χώρο έχει εντοπιστεί κάτι ανάλογο», εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά της πως στο χώρο «περικλείονται σημαντικά ταφικά μνημεία, τα οποία περιμένουν να έρθουν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη».
Αμέσως μετά το τέλος της ξενάγησης ο κ. Καράογλου δήλωσε πως «για το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ο πολιτισμός αποτελεί σημείο αναφοράς. Για αυτό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στηρίζουμε έμπρακτα τη συνέχιση των ανασκαφών στο χώρο της αρχαίας Αμφίπολης, επιχορηγώντας από τον πενιχρό προϋπολογισμό του Υπουργείου μας, τη συνέχιση των εργασιών με το ποσό των 50.000 ευρώ».
«Τα οφέλη από την ανάδειξη των ευρημάτων», συνέχισε ο Υπουργός, «θα είναι πολλαπλά, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο. Και παράλληλα εμπλουτίζουν την αρχαιολογική γνώση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιχειρούν συστηματικά να παραχαράξουν την ιστορία, ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική».
Ακολούθως ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκε το σπήλαιο της Αλιστράτης, όπου και ξεναγήθηκε.
Όπως επισήμανε ο κ. Καράογλου: «Το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα της χώρας, ίσως και της Ευρώπης. Η περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξή του, θα ενισχύσει ουσιαστικά τις προοπτικές τουριστικής ανάδειξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι ευλογημένες από το Θεό με πλούσια φυσική ομορφιά και καθήκον της Πολιτείας είναι να προστατεύσει και να συντηρεί το φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο».

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (KA BUSINESS) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΑ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» – «ΑΞΙΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ»