ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ypes press002
ypes press002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητήριο πραγματοποίησε σήμερα (Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012) ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, κ. Κώστας Ψευδιώτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου. Η συνάντηση των δυο ανδρών επικεντρώθηκε σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ μεταξύ άλλων έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζω στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης έναν ικανό και έμπειρο διπλωμάτη, ο οποίος με τη δράση και τη μεθοδικότητά του προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Ελληνισμό. Ελλάδα και Κύπρος διέρχονται μια κρίσιμη περίοδο στην ιστορία τους, καθώς η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει ραγδαίες ανακατατάξεις και ανατροπές στην καθημερινότητα όλων μας. Έλληνες και Κύπριοι, όμως, θα σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Άλλωστε όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος, κάνει θαύματα. Υπό αυτό το πρίσμα, με τον κ. Ψευδιώτη θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να συνεργαστούμε στενά σε τομείς που έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Από την πλευρά του ο κ. Ψευδιώτης ευχαρίστησε τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για τη θερμή υποδοχή, τονίζοντας πως «με τον κ. Καράογλου συζητήσαμε για όλα τα πεδία στα οποία Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να συνεργαστούν, προκειμένου να τεθούν και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Η αποστολή μας είναι δύσκολη, ωστόσο χάρη στη συνεχή προσπάθεια, είμαι αισιόδοξος πως σύντομα θα βρεθούμε σε μια περίοδο ανάκαμψης και δημιουργίας» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ -ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΔΡΑ
Επόμενο άρθρο‘Ηχηση σειρήνων στο ΥΜΑΘ