ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

1484396828
1484396828

Θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, εν αναμονή και των εγκαινίων της 77ης Δ.Ε.Θ., συζήτησαν σήμερα (Παρασκευή 07-09-2012) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Υπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας-Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης: «Στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, μετά την ανάληψη όλων των αρμοδιοτήτων που είχε το Υπουργείο μέχρι την ημέρα κατάργησής του, προχωρούμε βήμα-βήμα και αποκτούμε νέες αρμοδιότητες. Αρμοδιότητες αποφασιστικές, σημαντικές, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης. Φιλοδοξούμε η Βόρεια Ελλάδα να είναι η αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που γίνεται για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος, αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το σήμερα και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη Ελλάδα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, όπου οι Έλληνες πολίτες πραγματικά θα ευημερούν».

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως: «Η πατρίδα μας δυστυχώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Αγωνιζόμαστε για να την ξεπεράσουμε. Όχι με μαγικές συνταγές αλλά με ρεαλισμό, μέσα από έναν ανηφορικό δρόμο, που όμως πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Στην ανάκαμψη και τελικά στην ανάπτυξη. Με ειλικρίνεια πρέπει να παραδεχθούμε, ότι ο θεσμός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έχει εδώ και χρόνια, πολλά προβλήματα. Επιδίωξη μας, είναι να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα με εκσυγχρονισμό του θεσμού, βασιζόμενοι και σε όσα συμβαίνουν σε αντίστοιχες εκθέσεις στο εξωτερικό. Για εμάς η Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν είναι ευκαιρία ούτε για πανηγύρια, ούτε για ακραίες κομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι ένας εμπορικός θεσμός, που πρέπει να σχετίζεται με την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και θα προσπαθήσουμε να τον βάλουμε ξανά στις σωστές του βάσεις. Γι’ αυτό και το μήνυμα που εκπέμπουμε φέτος, είναι ένα μήνυμα περισυλλογής κι ενός καινούργιου ξεκινήματος. Στο νέο ξεκίνημα αυτό, τόσο για την έκθεση όσο και για την Μακεδονία και τη Θράκη, το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης θα έχει κομβικό ρόλο. θέλουμε η Μακεδονία και η Θράκη να μην είναι ξεχασμένη Ελλάδα, αλλά μια περιοχή της πατρίδας μας όπου οι εξελίξεις στην οικονομία και στην παραγωγική μηχανή θα είναι θετικές και ελπιδοφόρες».

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΑΒΑΡΑ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ 77ης Δ.Ε.Θ.