Ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες επιφανειακού καθαρισμού των νερών του Θερμαϊκού κόλπου

1484396937
1484396937
Μετά την έγκριση της σχετικής πίστωσης από το Υπουργείο Οικονομικών, κατοχυρώθηκε στην ανάδοχο εταιρία ο διαγωνισμός της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης για τον επιφανειακό καθαρισμό των νερών του Θερμαϊκού κόλπου, υπεγράφη σήμερα η σχετική σύμβαση και ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες καθαρισμού με πλοιάριο.

Βάση της σύμβασης, οι εργασίες καθαρισμού θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ρύπανσης και σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης στην πόλη οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά.

Να σημειωθεί ότι η εγκεκριμένη πίστωση για φέτος είναι διπλάσια της προβλεπόμενης, καθώς περιλαμβάνει και την εξόφληση των υποχρεώσεων προς την ανάδοχο εταιρία της περσινής σύμβασης, για την οποία η προηγούμενη διακυβέρνηση δεν είχε προβλέψει τη διάθεση πίστωσης για την αποπληρωμή της.

Προηγούμενο άρθροΗ ΔΕΘ σηματοδοτεί την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης – Αρθρο της ΥΦΕΣ Θ. Τζάκρη στο περιοδικό ‘Χρηματιστήριο’
Επόμενο άρθρο‘Η Θεσσαλονίκη ως πόλος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης’ – Αρθρο της Θ. Τζάκρη στο ένθετο της εφημερίδας ‘τυπος Θεσσαλονίκης’ για την 75η ΔΕΘ