Συνάντηση εργασίας της Θ. Τζάκρη με τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λιονή

1484397000
1484397000
Την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της στο Διοικητήριο η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή και είχαν μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Τζάκρη δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συνεργαστούμε με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη δεύτερη συνάντησή μας.
Η πρώτη υπήρξε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, στα πλαίσια της πρώτης ενημερωτικής συνάντησης με τους νέους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας  για τις πολιτικές και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ανάγκη αναθεώρησης του σχεδιασμού που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, των στόχων και των κατευθύνσεων των προγραμμάτων της τέταρτης προγραμματικής περιόδου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο αναπρογραμματισμός αυτός υπαγορεύεται:
1. Από τον προσανατολισμό που υπάρχει για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης.
2. Την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση και την εισαγωγή του θεσμού της αιρετής περιφέρειας παράλληλα με την κατάργηση του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης όπως λειτουργεί σήμερα.
3. Την ανάγκη αντιμετώπισης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας προς την κατεύθυνση της κινητοποίησης πρόσθετων πόρων, με την αξιοποίηση και πρόσθετων χρηματοδοτικών μέσων, για τα οποία η προετοιμασία ήταν μέχρι σήμερα ελλιπής.
4. Την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο κατανομής, αλλά και στις διαδικασίες υλοποίησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που είναι σκόπιμο να επεκταθούν σε περιοχές σημαντικής πληθυσμιακής συγκέντρωσης και έντασης φαινομένων ανεργίας, που έχουμε στην περιοχή εδώ της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, που είναι πολύ σημαντικά τέτοια ζητήματα.

Επίσης, οι παρεμβάσεις του Γεωργικού Ευρωπαϊκού Ταμείου θα πρέπει επιτέλους να ιδωθούν υπό το πρίσμα της πράσινης ανάπτυξης για να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και να αναπροσανατολιστούν οι αγροτικές δραστηριότητες με βάση τις σύγχρονες προκλήσεις και τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Ήταν η πρώτη μας συνεργασία. Να σας ενημερώσω ότι θα έχω συνεργασία και με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ότι, μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, θα συντονίσω εδώ συνάντηση και των τριών Περιφερειών της ενιαίας Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, γιατί ο χώρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενιαίος».
           
Από την πλευρά της, η κ. Λιονή, δήλωσε τα εξής:

«Καταρχάς, θα ήθελα, λόγω των ημερών, να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλους, δύναμη, υγεία και ευόδωση προσδοκιών.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Υφυπουργό και το γραφείο της για τη ζεστή υποδοχή, όπως και το Γενικό Γραμματέα Μακεδονίας Θράκης.

Πράγματι, όπως σας είπε η κ. Τζάκρη, είχαμε μια πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία. Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση των στόχων του ΕΣΠΑ, η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να ξέρετε ότι θα μπει δυναμικά στον τομέα αυτό. Η συνεργασία με όλους τους φορείς, αυτοδιοικητικούς και μη, είναι εκ των ων ουκ άνευ, οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές, όπως και τα αυτιά μας. Οι στόχοι τέθηκαν πάρα πολύ σωστά από την κυρία Υφυπουργό, η συνεργασία μας θα είναι δεδομένη για το καλό βεβαίως της ευημερίας του πολίτη στη Μακεδονία και όχι μόνο».

Προηγούμενο άρθροΔελτία Τύπου -Αναλυτικά 3278=
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα Παραμονή Πρωτοχρονιάς το Φυλάκιο Ρούπελ