Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘHKE ΤΟ 9ο ΚΑΙ ΤΟ 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

1484397055
1484397055
O Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης παραβρέθηκε σήμερα  στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε σε δράσεις της Διεύθυνσης Παιδείας του ΥΜΑΘ και  μεταξύ άλλων τόνισε:
« Το σχολείο  δεν είναι μόνο σημαντικό γιατί προσθέτουμε  γνώσεις, είναι και ο χώρος όπου μαζί με την οικογένεια μαθαίνει κανείς, να αναπτύσσει, να υιοθετεί τις βασικές αρχές που πρέπει να έχει ο καθένας μέσα του. Την αλληλεγγύη, την προσπάθεια για το καλύτερο, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα. 
Θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, έμπνευση, καλή δημιουργία σε όλους τους μαθητές  και στους εκπαιδευτικούς  μας δύναμη, για να συνεχίσουν  την καλή δουλειά.
Και αναφέρομαι  στους εκπαιδευτικούς, γιατί μπορεί ο πατέρας και η μητέρα από τη πρώτη μέρα που το παιδί μας έρχεται στον κόσμο, να το διδάσκουμε με αγάπη  και  στοργή , όμως ο εκπαιδευτικός είναι ένας καταλύτης για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του.
Διότι τη μισή μέρα βρίσκεται εκείνος σε επαφή  με το παιδί και πέρα από την επαγγελματική του υποχρέωση να διδάξει την ύλη, πρέπει να συνεχίσει το πολύ σημαντικό και ιερό έργο της οικογένειας μέσα στο σχολείο.
Θέλω επίσης να δώσω τα συγχαρητήρια και στους γονείς γιατί καταλαβαίνω εκ πείρας, τον μόχθο και την αγωνία που έχουν οι εργαζόμενοι γονείς, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένειά τους και παράλληλα να μην χάσουν τον δεσμό της επικοινωνίας με το παιδί τους.
Καλή σχολική χρονιά, γεμάτη δημιουργία με την ευλογία της εκκλησίας ,για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ κ. AHMET OGUZ CELIKKOL
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠ` ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ 74η ΔΕΘ