ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ‘ΠΡΕΣΠΕΙΑ 2009’

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταυρός Καλαφάτης, με αφορμή τη ματαίωση της προγραμματισμένης για σήμερα μετάβασής του στον Αγιο Αχίλλειο της Φλώρινας, όπου ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις «Πρέσπεια 2009», απέστειλε προς τον Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών και προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητοί φίλοι,
Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική που δημιουργούν συνθήκες και ανάγκες αυξημένης επιφυλακής του κρατικού μηχανισμού και στη Βόρεια Ελλάδα, επιβάλλουν την παραμονή μου στη Θεσσαλονίκη.
Ευελπιστώντας στην κατανόησή σας, για το γεγονός ότι δεν θα κατορθώσω να ανταποκριθώ στην τιμητική σας πρόσκληση να παραστώ στα «Πρέσπεια 2009», παρακαλώ δεχτείτε τις θερμές ευχαριστίες μου, αλλά και τα συγχαρητήριά μου, για την επιτυχημένη συνέχεια του καταξιωμένου θεσμού.
Όλοι οι εκπρόσωποι της κοινωνίας της Φλώρινας, καταφέρατε επί 20 και πλέον χρόνια να ξεπεράσατε τις όποιες διαφορές, να επιμείνετε σε όσα σας ενώνουν, και όλοι μαζί, να είστε υπερήφανοι για έναν θεσμό που ακτινοβολεί σε όλη την Ελλάδα και έξω από αυτή.
Χτίσατε έναν πολιτιστικό δίαυλο μηνυμάτων ειρήνης και αρμονικής συνύπαρξης, που απλώνονται σε όλη τη γεωγραφική γειτονιά μας που τόσες ταραχές έχει γνωρίσει.
Ειδικά σε καιρούς δοκιμασιών, να είστε βέβαιοι, ότι η Φωνή της Πρέσπας ακούγεται πιο δυνατή από ποτέ, στέλνοντας μηνύματα συναδέλφωσης εκτός συνόρων και δημιουργικής ομοψυχίας σε όλη την Ελλάδα.
Μιας ομοψυχίας, που ήταν, είναι και θα παραμείνει το ισχυρότερο όπλο μας απέναντι στα προβλήματα, αλλά και το ισχυρότερο εργαλείο μας, για μεγάλα επιτεύγματα.»

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗΤΟΥ 6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 74ΗΣ ΔΕΘ.