AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ 74ης ΔΕΘ

ypes press002
ypes press002

Η 74η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανοίγει τις πύλες της καλώντας μας να ζήσουμε «Στιγμές Μαγείας» και ταυτόχρονα ξεκινά τον βηματισμό προς το μέλλον της.

 Η ΔΕΘ καταξιώθηκε επί δεκαετίες στη συνείδησή μας, ως πυλώνας ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια, μετά από μια περίοδο κάμψης στο παρελθόν, η διοργάνωση κατάφερε να ανακτήσει το θετικό της πρόσημο και την ανοδική τροχιά της, να ενισχύσει τη σχέση της με την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και την ελληνική περιφέρεια, αλλά και το ρόλο της ως σημαντικό εκθεσιακό και εμπορικό γεγονός που λειτουργεί ως «γέφυρα» εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό που με καθιστά ακόμα πιο αισιόδοξο για το μέλλον και ιδιαίτερα ευτυχή ως Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλονικιό, είναι το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση, συμπίπτει με την αφετηρία του μεγάλου εγχειρήματος που θα ενισχύσει τη δυναμική του εκθεσιακού φορέα και του θεσμού, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου, ενώ θα προσδώσει στην ίδια τη ΔΕΘ, νέα δυναμική πυλώνα ανάπτυξης της πόλης για πολλές ακόμα δεκαετίες.

 Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράψαμε μαζί με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, οδήγησε στη σύσταση της Επιτροπής για την Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, με αρμοδιότητα την υποβολή γνωμοδότησης για τις βέλτιστες επιλογές χωροθέτησης του νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου.

H Επιτροπή αυτή των φορέων της πόλης, στην οποία είχα την τιμή να προεδρεύω ολοκλήρωσε τις εργασίες της εντός των χρονοδιαγραμμάτων που θέσαμε, προκρίνοντας με ομόφωνη γνωμοδότηση, δύο υποψήφιες θέσεις για την υποδοχή του νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στη δυτική και στη βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Έτσι, ώστε εκτός από τη νέα δυναμική που θα δώσει στη νέα ΔΕΘ η μετεγκατάσταση, αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης.

Στην περιβαλλοντική του διάσταση, το εγχείρημα συνδέεται με την μετατροπή της σημερινής έκτασης της ΔΕΘ, στην καρδιά της πόλης, σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλών προδιαγραφών, που θα γεφυρώσει οικολογικά το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου με το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την αισθητική και τη λειτουργία της πόλης.
 
 Σ` αυτή τη χρονιά ορόσημο, ας περιηγηθούμε την 74η ΔΕΘ, απολαμβάνοντας τη «μαγεία» των ημερών, στρέφοντας τη σκέψη και στο μέλλον που ήδη γράφεται για τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή της Έκθεση.-

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗΤΟΥ 6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 74ΗΣ ΔΕΘ.