ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΥΜΑΘ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

1484397139
1484397139
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, παρουσίασε σήμερα στο πλαίσιο συνεδρίασης του Άτυπου Συμβουλίου Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης (ΑΣΠΤΑ), τη νέα Διαδικτυακή Πύλη Σημείων Ενδιαφέροντος του ΥΜΑΘ.

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, σε υλοποίηση σχετικής δέσμευσης του Υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη, για ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής προβολής της Βόρειας Ελλάδας, προχώρησε στο σχεδιασμό και στην κατασκευή της Διαδικτυακής Πύλης Σημείων Ενδιαφέροντος www.mathra-sights.gr που λειτουργεί ήδη στο Διαδίκτυο.

 Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και της Τουριστικής Βιομηχανίας των 16 νομών της Βόρειας Ελλάδας, που απαρτίζουν το ΑΣΠΤΑ ο κ. Υπουργός τόνισε, πως πρόκειται για μια δράση που αποσκοπεί κυρίως στην προβολή της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών – επισκεπτών της Βόρειας Ελλάδας.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:
«Σχεδιάσαμε και εγκαινιάζουμε την λειτουργιά της Διαδικτυακής Πύλης Σημείων Ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των δράσεών μας, για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδος. Το Άτυπο Συμβούλιο Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης, ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών μέρος των οποίων είναι και η παροχή δυνατότητας στους επισκέπτες, Έλληνες και αλλοδαπούς να ενημερωθούν με ένα σύγχρονο διαδραστικό τρόπο για τα ενδιαφέροντα σημεία  που υπάρχουν σε κάθε νομό. Είναι σημαντικό ότι αυτή η διαδικτυακή πύλη είναι ιδιαίτερα εύχρηστη, είναι σύγχρονη και μπορούν να την χρησιμοποιούν και άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και μαθητές. Στόχος  του συμβουλίου αλλά και του Υπουργείου είναι, να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο η διαδικτυακή πύλη, ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τουριστικά όλοι οι Νομοί της Βόρειας Ελλάδος. Σκοπός μας είναι, να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο πλάνο ανάπτυξης του τουρισμού σε μεσομακροπρόθεσμη  βάση και να διαμορφώσουμε ένα σχεδιασμό ώστε να προωθήσουμε τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδος προς το εξωτερικό. Σ` αυτό αποσκοπεί και προσπάθεια αυτή με τη Διαδικτυακή Πύλη η οποία  θα ενισχύεται συνεχώς. Φιλοδοξούμε να γίνει πολύγλωσση σε λίγο καιρό και υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να γίνει αυτό. Ο στόχος δεν είναι απλώς να δράσει γι` αυτό το καλοκαίρι, αλλά μεσομακροπρόθεσμος. Είναι ένα εργαλείο που θα είναι διαρκώς στην «φαρέτρα» του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδος».

 Η Διαδικτυακή Πύλη Σημείων Ενδιαφέροντος του ΥΜΑΘ

 Στόχος του ΥΜΑΘ, είναι ο διαρκής εμπλουτισμός της εν λόγω Διαδικτυακής Πύλης, με πληροφοριακό υλικό χρήσιμο για κάθε χρήστη, είτε πρόκειται για αλλοδαπούς που επισκέπτονται ή προτίθενται να επισκεφθούν την Ελλάδα, είτε πρόκειται για Έλληνες που θέλουν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν, άλλα μέρη της χώρας μας.
 Σύντομα, το Portal θα είναι πολύγλωσσο. Στόχος είναι, οι πληροφορίες να καταχωρούνται εκτός από την Ελληνική Γλώσσα, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, στα Ισπανικά και στα Ρωσικά.
Αυτή τη στιγμή, έχουν ήδη καταχωρηθεί περίπου 300 σημεία ενδιαφέροντος, των 16 νομών της Μακεδονίας και της Θράκης. Στον ταχύρυθμο εμπλουτισμό του portal, κλήθηκαν να συμβάλουν με συντονισμένη δράση οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Τουριστικής Βιομηχανίας των 16 νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης.
 Ως σημεία ενδιαφέροντος, δεν λογίζονται μόνο τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ή οι δημόσιοι φορείς και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, τις υπηρεσίες των οποίων ενδέχεται να επιθυμεί να αξιοποιήσει ο χρήστης.
 Στα σημεία ενδιαφέροντος, εντάσσονται επίσης φορείς που διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και  χώροι που φιλοξενούν αυτές τις εκδηλώσεις.
 Από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τους εκπροσώπους της Τουριστικής Βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας, ζητήθηκε η συνεργασία, ώστε να καταστεί το εν λόγω portal, ένα δικό τους εργαλείο δουλειάς, ένα αποτελεσματικό «όχημα» προβολής της Βόρειας Ελλάδας, σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.
 Τεχνικά, η Διαδικτυακή Πύλη Σημείων Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, είναι σε θέση να υποστηρίξει αυτόν ακριβώς το σκοπό.
 Το portal είναι ιδιαίτερα εύχρηστο ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες, ή και από μικρούς μαθητές –επιτελώντας και εκπαιδευτικό ρόλο- και βοηθάει τον διαδικτυακό επισκέπτη του, να βρει εύκολα αυτό που ζητά.
 Αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία Flash σε συνδυασμό με το σύστημα Google Maps για τον εύκολο προσδιορισμό των σημείων ενδιαφέροντος στους οδικούς χάρτες.
 Βασίζεται σε Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, δηλαδή δεν δεσμεύεται από λειτουργικούς περιορισμούς που συνοδεύουν έτοιμα προϊόντα.
 Είναι πλήρως συμβατό με την τεχνολογία “W3C”, που στην πράξη, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ορολογία του Web Design, σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει εξ` ίσου καλά με όλους τους browser,  είτε πρόκειται για Internet Explorer, είτε για Firefox,  είτε άλλους.
 Η Διαδικτυακή Πύλη Σημείων Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, είναι στον «αέρα», με τη βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί σε ένα δυναμικό εργαλείο για την προβολή της Βόρειας Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑZEI ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Ο YΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ