ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ “ΝΕΟΝΙΛΛΗ” ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ” ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

1484397514
1484397514
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης κατά τη διάρκεια  Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο ΥΜΑΘ ο Σύλλογος «Μητέρας Έργον» για το πρόγραμμα «ΝΕΟΝΙΛΛΗ», ανακοίνωσε την ένταξή του στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Αρωγής του ΥΜΑΘ, με χρηματοδότηση  30.000 ευρώ για το τρέχον έτος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, φοιτητές σχολών ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, των τμημάτων Βρεφονηπιοκόμων, Νοσηλευτών και Παιδαγωγών έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις γνώσεις  τους, συμβάλλοντας στη σωστή πληροφόρηση των γονέων, καθώς και στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, πολυτέκνων και οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης αναφερόμενος στην ανάγκη έμπρακτης και καθημερινής  ενίσχυσης των πολυτέκνων οικογενειών και ειδικά των οικονομικά ασθενέστερων, τόνισε:

«Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Αρωγής που εκπονεί και υλοποιεί το ΥΜΑΘ τους τελευταίους μήνες, εντάσσεται από σήμερα και η πρωτοβουλία του Υπουργείου, να ενισχύσει το πρόγραμμα «ΝΕΟΝΙΛΛΗ». Πρόκειται για μια δράση, σύμφωνη προς τη φιλοσοφία του ΥΜΑΘ να υλοποιεί  στοχευόμενες δράσεις που εξυπηρετούν  με μια κίνηση, περισσότερες από μια κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας .Το πρόγραμμα μας χωρίζεται σε τρεις άξονες. Στον άξονα της Κοινωνικής Αρωγής, στον άξονα Ποιότητας Ζωής και στον άξονα Ανάπτυξη. Στον πρώτο άξονα, εντάσσεται και η σημερινή πρωτοβουλία. Το πρόγραμμα «ΝΕΟΝΙΛΛΗ» θα το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο φέτος, με σκοπό να θεσμοθετήσουμε τη δράση, να υλοποιείται σταθερά τα επόμενα χρόνια και να επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ο στόχος είναι διττός. Να βοηθήσουμε πολύτεκνες μητέρες, να δώσουμε ανάσες στην πολύτεκνη οικογένεια και κυρίως στην μανά, που έχει την φροντίδα και την καθημερινή έγνοια των παιδιών. Παράλληλα όμως να περάσουμε μηνύματα εθελοντισμού και να ενισχύσουμε φοιτητές, που στο πλαίσιο της άσκησης τους, θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με το γνωστικό τους αντικείμενο και παράλληλα να βοηθηθούν στο μετρό του δυνατού. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην γενικότερη φιλοσοφία του ΥΜΑΘ συμφώνα με την οποία, «τα μικρά για μας ,είναι μεγάλα». Ανεξάρτητα εάν οι οικονομικές ενισχύσεις είναι συγκεκριμένης έκτασης. Ανεξάρτητα εάν αφορούν κοινωνικές ομάδες που δεν είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Εμείς αυτές τις ομάδες θέλουμε να ενισχύσουμε, τις πολύτεκνες οικογένειες, τους φοιτητές, κοινωνικές ομάδες που αποτελούν ψηφίδες στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης υγιούς Ελλάδος και κοινωνίας. Για αυτό είμαστε ικανοποιημένοι που συνδράμουμε  και αυξάνουμε την δικιά μας υποστήριξη στο πρόγραμμα με στόχο να επεκταθεί και περά από την Θεσσαλονίκη».

Την ικανοποίηση της για την οικονομική ενίσχυση και στήριξη  του προγράμματος από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, εξέφρασε η πρόεδρος του συλλόγου «ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ» κα. Κατερίνα Σιδηροπούλου η οποία τόνισε μεταξύ άλλων:

«Από το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003, οπότε και άρχισε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, έχουν επωφεληθεί 300 οικογένειες, καθώς 320 φοιτητές και φοιτήτριες  σχολών από ΑΕΙ που απασχολούν δημιουργικά  παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Παράλληλα πραγματοποιούν  και την πρακτική άσκηση για τα ακαδημαϊκά τμήματα, στα οποία φοιτούν. Το πρόγραμμα διαρκεί τρεις έως πέντε μήνες και είναι πρωτοποριακό για ολόκληρη την Ευρώπη».

.

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ YΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΝΕΟΝΙΛΛΗ”
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΕΚ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ “ΙΘΑΚΗ” ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ