ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΘΕΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ” ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΥΜΑΘ ΚΑΙ ΤΟ ΚΔΕΜΤ “ΝΟΗΣΙΣ”

1484397486
1484397486

Ο  Υπουργός  Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτη  και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας  κ. Γιάννης Αντωνόπουλος παρουσίασαν, σήμερα το πρωί,  το πρόγραμμα «Θερινή Απόδραση στην Καινοτομία,» που εκπονείται από το Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. «Νόησις» με τη χρηματοδότηση και υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Καλαφάτης κατά την παρουσίαση του προγράμματος, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η στροφή στην Καινοτομία, την αξιοποίηση της Έρευνας της Γνώσης, των υποδομών και των εφοδίων της Ψηφιακής Εποχής, αποτέλεσε και αποτελεί στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης Καραμανλή. Ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα, με τις μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις που ξεκινούν από τη Θράκη, με τη Ζώνη Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, με τον Πόλο Καινοτομίας που διαμορφώνεται στη Δυτική Μακεδονία, αυτή η στρατηγική επιλογή, συνιστά σταθερό θεμέλιο ανάπτυξης για το μέλλον. Όμως τα οράματα δεν τα υλοποιούν οι τεχνολογίες, αλλά οι άνθρωποι. Γι` αυτό, η «Έξυπνη Θεσσαλονίκη» και κάθε «Έξυπνη Πόλη» χρειάζεται Έξυπνους Ανθρώπους. Χρειάζεται πολίτες και αρχές, που θα λειτουργούν έξυπνα, που θα μετατρέπουν τη Γνώση που κατακτούν σε μηχανισμό ενίσχυσης των Αποτελεσμάτων τους κατά τον πλέον πρόσφορο τρόπο. Στη διαμόρφωση τέτοιων πολιτών για το μέλλον, στοχεύουμε και με το πρόγραμμα που ξεκινάμε σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS,  έναν κατ` εξοχήν φορέα Καινοτομίας με βαθιά εκπαιδευτική διάσταση, την οποία θέλουμε να την αξιοποιήσουμε, να την καλλιεργήσουμε, να την κάνουμε ακόμα πιο χρήσιμη σήμερα, για τους πολίτες του αύριο.»

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την υποστήριξη, υπογράμμισε τον καινοτομικό χαρακτήρα του ΚΔΕΜΤ «Νόησις» και αναφέρθηκε σε στοιχεία του προγράμματος.

Η «Θερινή Απόδραση στην Καινοτομία» που θα υλοποιηθεί πιλοτικά στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού αποτελείται από πέντε αυτοτελείς θεματικές ενότητες (Προστασία της Γης, Δημιουργία-Κατασκευές –Εφευρέσεις, Ανθρώπινο Σώμα, Αυτοκίνηση, Διάστημα) που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών με τη χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών. Οι ενότητες αναπτύσσονται σε ένα πενθήμερο πρωτοποριακής δημιουργικής προσέγγισης και εξοικείωσης με επιστημονικά θέματα της καθημερινότητάς μας. Στόχος του είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών και η ενδυνάμωση της ομαδικής συνεργασίας σε ζητήματα περιβάλλοντος, κατασκευών, ιστορικών αναδρομών, πολιτισμού κ.α. Πιλοτικά το πενθήμερο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί φέτος τρεις φορές, με εναρκτήριες ημερομηνίες την 22η Ιουνίου, την 29η Ιουνίου και την 6η Ιουλίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Θερινή Απόδραση στην Καινοτομία», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του ΚΔΕΜΤ «Νόησις» 2310 483000.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ