O ΥΠΟYΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

1484397560
1484397560
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ανακοινώσε σήμερα την έγκριση χρηματοδότησης  της Κινητής Μονάδας Πρόληψης Γυναικολογικού Καρκίνου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», συνολικού ύψους 70.000 ευρώ για το 2009. Η κινητή μονάδα  περιλαμβάνει γυναικολογικό εξεταστήριο, μαστογράφο με εμφανιστήριο, αίθουσα υποδοχής και βοηθητικούς χώρους.

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε  για τις δυνατότητες της κινητής μονάδας από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Ιωακείμ Σιγάλα και τον Διοικητή του «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ» Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Χριστογιάννη.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Αρωγής που έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε για το 2009, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης στη λειτουργιά της κινητής μονάδας πρόληψης γυναικολογικού καρκίνου. Πρόκειται για ένα  πολύ σημαντικό εγχείρημα το οποίο στηρίζουμε ουσιαστικά, για να μπορέσουν όλες οι γυναίκες στη Μακεδονία και τη Θράκη να  τύχουν αυτής της υπηρεσίας, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα για τους υπόλοιπους μήνες, η κινητή μονάδα να πηγαίνει και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Βόρειας Ελλάδος. Τα τελευταία δυο χρόνια το πρόγραμμα λειτούργησε αποτελεσματικά και πάνω από 4.500 γυναίκες εξυπηρετήθηκαν από την κινητή μονάδα. Τώρα υπήρξε η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη από κάποιο φορέα και για αυτό αποφασίσαμε το Υπουργείο Μακεδονίας – Θρακης να  ενισχύσει τη λειτουργία της με 70.000 ευρώ για τον χρόνο που διανύουμε. Βεβαίως  δεσμευόμαστε για τη συνέχιση του προγράμματος και για τα επόμενα έτη.  Νιώθουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική υπηρεσία για τις γυναίκες των παραμεθορίων περιοχών και  νιώθουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουμε υπηρεσίες ζωής στους συμπολίτες μας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης κ. Ιωακείμ Σιγάλας αφού αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη τόνισε μεταξύ άλλων:
«Με τη βοήθεια του κ. Υπουργού θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε πολύ σημαντικά τις γυναίκες της Βόρειας Ελλάδος. Είναι η μοναδική Κινητή Μονάδα που λειτουργεί αλλά σύντομα θα αποκτήσει άλλη μια το Νοσοκομείο των Σερρών. Το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο, όπως και οι πιέσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να επισκεφτεί η μονάδα την περιοχή τους. Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ θετικά. Οι γυναίκες υποβάλλονται σε μαστογραφία και τα αποτελέσματα τα παίρνουν εκείνη τη στιγμή, ενώ υποβάλλονται και σε άλλες σημαντικές εξετάσεις τις όποιες τις παραλαμβάνουν τις επόμενες ημέρες. Εάν υπάρξει κάποιο ύποπτο ή θετικό περιστατικό, τότε ο ασθενής μεταβαίνει στο νοσοκομείο για την άμεση αντιμετώπιση του».
 
Την ιδιαίτερη αξία της χρηματοδότησης της κινητής μονάδας, τόνισε και ο  Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ» κ. Δημήτρης Χριστογιαννης:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης για την χρηματοδότηση της κινητής μονάδας.
Στην περσινή εξόρμηση που κάναμε στην περιφέρεια, ο ενθουσιασμός των γυναικών που εξετάστηκαν ήταν μεγάλος, καθώς πολλές εξ` αυτών, υποβάλλονταν για πρώτη φόρα σε τέτοιες εξετάσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε κοντά στην αγρότισσα, κοντά στην εργαζόμενη μητέρα και να προσφέρουμε την πρόληψη. Πρέπει να πάμε εμείς κοντά στο πολίτη και όχι να έρχεται ο πολίτης σε εμάς. Το θέμα είναι, να λειτουργεί κάθε χρόνο η κινητή μονάδα, γιατί είναι η μοναδική σε όλη την Βόρεια Ελλάδα».

Στη παρουσίαση της Κινητής Μονάδας που έγινε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑΘ κ. Λουκάς Ανανίκας και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Κορτσάρης.

 

Προηγούμενο άρθροO ΥΠΟYΡΓΟΣ κ.ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Επόμενο άρθροΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ.ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ