O YΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΝΕΑ ΜΟΣΥΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

1484397500
1484397500
Ο Υπουργός  Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι τον πρότυπο οικισμό παλιννοστούντων Νέας Μοσυνούπολης Δήμου Κομοτηνής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΜΑΘ κ. Λουκά Ανανίκα, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Δημήτρη Κοτσάκη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοποντίων Νομού Ροδόπης κ. Σέργιο Μωυσίδη.
 
Ο κ. Υπουργός  εξέφρασε την ικανοποίηση του, για την πορεία των έργων του οικισμού όπου ζουν 800 οικογένειες σε συνθήκες που διαρκώς βελτιώνονται τα τελευταία χρόνια. Ο  Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης συνομίλησε με κατοίκους του οικισμού, άκουσε τα θέματα  που του έθεσαν και ανακοίνωσε, ότι το ΥΜΑΘ θα συνδράμει άμεσα στη χρηματοδότηση της κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού της Νέας Μοσυνούπολης.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:
«Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι η Νέα Μοσυνούπολη είναι ένας πραγματικός πρότυπος οικισμός, τόσο στην ποιότητα της κατασκευής του, όσο και στην ποιότητα ζωής που προσφέρει στους παλιννοστούντες αδελφούς μας. Αντιπροσωπεύει μια σειρά ανάλογων έργων στεγαστικής αποκατάστασης των παλιννοστούντων, ανά τη Βόρεια Ελλάδα και σε όλη τη χώρα. Η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, είναι παρούσα και επιτελεί το χρέος της έναντι των παλιννοστούντων συμπολιτών μας. Η Νέα Μοσυνούπολη είναι μια πραγματική επένδυση προϋπολογισμού άνω των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, από το ΕΠΤΑ παλιότερα και φυσικά με την συμμέτοχη του Δήμου Κομοτηνής. Αξίζει να  σημειώσουμε στο πλαίσιο του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης των παλιννοστούντων, την παράταση επιδότησης ενοικίου που ανακοινώθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση ύψους 1.250.000 ευρώ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, έως το τέλος του 2009. Και βέβαια την ενίσχυση των παλιννοστούντων για την ένταξη τους,  στην αγορά εργασίας μέσω του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την απασχόληση,  που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η κυβέρνηση Καραμανλή, ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ. Κάλεσα τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλιννοστούντων Νόμου Ροδόπης να επισκεφθεί το Υπουργείο και να συζητήσουμε τις ανάγκες που  χρήζουν περεταίρω μέριμνας. Επειδή υπάρχει άμεση προτεραιότητα για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, ανακοίνωσα ήδη ότι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα συνδράμει στη χρηματοδότηση  της κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμό, που είναι από τα κύρια αιτήματα των κατοίκων της Νέας Μοσυνούπολης».

Από την πλευρά τους, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοποντίων Νομού Ροδόπης κ. Σέργιος Μωυσίδης ευχαρίστησαν  τον Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ένας Υπουργός επισκέπτεται τον οικισμό των παλιννοστούντων στη Νέα Μοσυνούπολη  και υπογράμμισαν ότι, μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου του οικισμού, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2009.  

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΕΚ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ “ΙΘΑΚΗ” ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ