Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

1484397478
1484397478

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της ΔΕΗ Κεντρικού Τομέα της Θεσσαλονίκης στην οδό Αγ.Δημητρίου, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

 Στη ΔΕΗ Κεντρικού Τομέα, υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν τον κ. Υπουργό ο Διευθυντής κ. Νίκος Παυλίδης και ο Υπεύθυνος του Κέντρου Ελέγχου Δικτύου Διανομής κ. Αστέριος Ζαφειράκης.

 Ο κ. Καλαφάτης, ενημερώθηκε για τα νέα σύγχρονα συστήματα που έχουν αναπτυχθεί σε επίπεδο πρωτοποριακό για το σύνολο της Ευρώπης, με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και μηχανισμών τηλεχειρισμού του δικτύου μέσω κινητής τηλεφωνίας, ενώ προβλέπεται σε σύντομο χρόνο η εγκατάσταση Video Wall ψηφιακής απεικόνισης του δικτύου.

 Τα συστήματα αυτά επιτρέπουν την μείωση του χρόνου αποκατάστασης βλάβης στο ελάχιστον δυνατό και σε ορισμένες περιπτώσεις την ροή ηλεκτρικού ρεύματος από εναλλακτική γραμμή του δικτύου σε νευραλγικά σημεία, μέσα σε 6 δευτερόλεπτα από την διακοπή λόγω βλάβης στην κύρια γραμμή τροφοδότησης των συγκεκριμένων σημείων.

 Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των έργων υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζομένους της επιχείρησης.

 Αμέσως μετά, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:

 «Η πρόοδος που έχει γίνει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη θεαματική είσοδο της ΔΕΗ στην ψηφιακή εποχή, διασφαλίζει στον μέγιστο δυνατό βαθμό και τη συνεχή ροή ρεύματος προς όλους τους πολίτες, στα όρια της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και γενικότερα στη χώρα. Είναι μια απτή απόδειξη όσα είδαμε σήμερα, για το πώς μπορούν οι νέες τεχνολογίες, το άνοιγμα στη νέα εποχή, η εφαρμογή νέων καινοτόμων μεθόδων, να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μιας μεγάλης εταιρείας και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, που είναι και το ζητούμενο. Επίσης, η προσπάθεια που γίνεται για την υπογειοποίηση των καλωδίων με σκοπό την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την βελτίωση της αισθητικής της πόλης, βρίσκεται σε εξαιρετικό στάδιο και είμαι ιδιαίτερα και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γι` αυτό.»

Προηγούμενο άρθροΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΝΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Ο. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE