Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός  Μακεδονίας -Θράκης  κ. Σταύρος Καλαφάτης εκπροσώπησε σήμερα  την  Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, στις  εκδηλώσεις  της  187ης  Επετείου του Ολοκαυτώματος  της Νάουσας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Υπουργός παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και στο Τρισάγιο που ακολούθησε στο χώρο της Θυσίας.

Αναφερόμενος στη σημασία της Επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

 «Το Ολοκαύτωμα της ηρωικής Νάουσας, αποτελεί ανυπέρβλητο παράδειγμα Θυσίας. Οι Ναουσαίοι, το 1822, ευημερούσαν κι όμως επαναστάτησαν. Είχαν τα πάντα εκτός από την ελευθερία τους. Και θυσίασαν τα πάντα, μαζί και τη ζωή τους, για να την αποκτήσουν και να την κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές.  Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη τους, αλλά καλούμαστε να τιμούμε με την καθημερινή στάση μας και το μήνυμά τους. Ένα μήνυμα που μας θυμίζει το χρέος μας έναντι των επόμενων γενεών, να υπηρετούμε πάνω απ` όλα το συλλογικό και εθνικό συμφέρον.»

Το μεσημέρι ο κ. Υπουργός μετέβη  στο Δημαρχείο όπου σε ειδική τελετή, ανακηρύχθηκαν Επίτιμοι  Δημότες της Νάουσας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της  Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κατά την παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων, μπροστά από το Ηρώο της Νάουσας.

Ακολούθως ο κ. Υπουργός παρακάθισε σε Επίσημο Γεύμα που θα  παρέθεσε ο  Δήμος Νάουσας, προς τιμήν των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Προηγούμενο άρθροΟ YΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 187η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ‘ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2009’ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ