

Σύσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ΥΜΑΘ σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός των δύο υπουργών, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Ορφανός, Θεόδωρος Καράογλου και Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Τσιότρας, o Αναπληρωτής Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κορτσάρης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανάσαρος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, οι επικεφαλής της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.α.
Στη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε η απόφαση για την ενίσχυση κατά το προσεχές χρονικό διάστημα των υπηρεσιών αστυνόμευσης στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής και μέσων.
Αναφερόμενος στους σκοπούς της σημερινής σύσκεψης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:
«Είχαμε μία συνάντηση πολύ σημαντική μαζί τον υπουργό κ. Μαρκογιαννάκη, τις πολιτικές αρχές του τόπου, συναδέλφους βουλευτές. Τα ζητήματα της ασφάλειας είναι σε κορυφαία θέση στην κυβερνητική ατζέντα και βεβαίως όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Σκιαγραφούμε σε αδρές γραμμές το πλαίσιο της πολιτικής, δρομολογούμε λύσεις και με συγκεκριμένες πολιτικές ανεβάζουμε τους ρυθμούς σε ό, τι αφορά τα ζητήματα καταπολέμησης της βίας και γενικότερα της ασφάλειας των συμπολιτών μας. Θεωρούμε ότι μέσα από τέτοιες συνεργασίες ενδυναμώνουμε όχι μονάχα τη θωράκιση της χώρας μας και του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών, αλλά εδραιώνουμε και ένα πνεύμα συνεχούς συνεργασίας και συναίνεσης, στη συγκροτημένη πολιτική που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν τόσο σημαντικά ζητήματα.»
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Συζητήσαμε προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής αλλά και τα θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που θα έχουμε σε ένα δίμηνο από τώρα. Κατατέθηκαν απόψεις, προτάσεις, τέθηκαν προβλήματα, δρομολογούνται λύσεις και πιστεύω ότι και η αστυνόμευση σιγά – σιγά θα γίνει ακόμη καλύτερη, ούτως ώστε το κλίμα ασφάλειας, που είναι απαραίτητο για όλη την κοινωνία να εδραιωθεί και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Θα καταβληθεί δε και η καλύτερη δυνατή προσπάθεια, προκειμένου οι όποιες φωτιές έχουμε το καλοκαίρι να αντιμετωπιστούν χωρίς να έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα.»