ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ

1484397732
1484397732

 Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις δράσεις προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη.
 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Στέργιος Αποστολίδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Βασίλης Δασκαλάκης και από το νομό Θεσσαλονίκης οι Διευθυντές:  Ασφάλειας Ταξίαρχος Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αστυνομίας Ταξίαρχος Βασίλης Κανάλης, Τροχαίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Μπλετσογιάννης,  Άμεσης Δράσης Ταξίαρχος Δημήτρης Γιαννακάρας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ταξίαρχος Παναγιώτης Παμλίδης.

 Αμέσως μετά τη συνεργασία του με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε τα εξής:

 «Έγινε μια ενδελεχής συζήτηση με τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και πλήρης ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του πολίτη. Η εντατικοποίηση της προσπάθειας που αφορά την προάσπιση της ζωής, της περιουσίας και γενικά της ασφάλειας των πολιτών, είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης και της ΕΛ.ΑΣ. Συμφωνήσαμε να υπάρχει μια συνεχής συνεργασία στα ζητήματα αυτά και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν. Είναι πολύ σημαντικό και εμφατικά τονίστηκε σ` αυτή τη συζήτηση, να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσοχή στην καθημερινότητα του πολίτη. Είναι χρέος σε μια συντεταγμένη πολιτεία, όλοι να σκύψουμε το κεφάλι, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή διαβίωση και μετακίνηση, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής του πολίτη στην καθημερινή του λειτουργία. Αυτός είναι ο στόχος και εκεί επικεντρώνεται η προσπάθεια.»

 Από την πλευρά του ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Στέργιος Αποστολίδης, δήλωσε:

«Ενημερώσαμε όπως είχαμε υποχρέωση τον κ. υπουργό για θέματα ασφάλειας που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και κατ` επέκταση τη Βόρεια Ελλάδα. Του θέσαμε υπόψη κάποιους προβληματισμούς που έχουμε κάποιους καινούργιους σχεδιασμούς που θα κάνουμε για την μικροεγκληματικότητα, για τη βαρύνουσα εγκληματικότητα, για διάφορες κινήσεις που γίνονται από άτομα ορισμένου χώρου. Δίνουμε την υπόσχεση ότι με τη βοήθειά του και τη βοήθεια του κόσμου τη συμπαράσταση του οποίου ζητάμε, θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας. Υπάρχουν δυσκολίες. Υπάρχουν προβλήματα. Αυτά εντοπίζονται όπως είπα στην μικροεγκληματικότητα, στην καθημερινότητα του πολίτη. Θα αυξήσουμε τις περιπολίες. Στα θέματα τροχαίας αστυνόμευσης θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα, καθώς λόγω και των έργων του Μετρό υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα.»

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ κ. ΡΕΝΑΤΑ ΒΙΕΛΓΚΟΖ