ΑΜΕΣΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

 Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης Θερμαϊκού Κόλπου του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αμέσως μόλις αναφέρθηκε ο εντοπισμός νεκρών ψαριών σε σημείο της θαλάσσια περιοχής της Νέας Παραλίας.
 Σε συντονισμό με το κλιμάκιο του Λιμεναρχείου που έσπευσε στο σημείο για την αυτοψία και τις προβλεπόμενες δειγματοληψίες, κινητοποιήθηκε κατ` εντολή του Υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη, αντιρρυπαντικό σκάφος για τον άμεσο καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής.
 Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνση Προστασίας και Ανάδειξης Θερμαϊκού, το περιστατικό δεν αποδίδεται σε κρούσμα ρύπανσης του Θερμαϊκού, καθώς το είδος των ψαριών που εντοπίστηκαν νεκρά δεν ενδημεί στον όρμο της Θεσσαλονίκης αλλά κοντά σε εκβολές ποταμών. Εκτιμάται ότι έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο όπου εντοπίστηκαν, λόγω των ανέμων, ενώ κηλίδα οποιασδήποτε μορφής δεν υπήρξε, παρά τις σχετικές αρχικές αναφορές.
 Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται μετά τις αναλύσεις των δειγμάτων που ελήφθησαν.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009