ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣ

1484397777
1484397777

 O Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης χαιρετίζοντας σήμερα τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Πλαγιαρίου Δήμου Μίκρας, που πραγματοποίησαν μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο και το Δήμαρχο Μίκρας κ. Θεόδωρο Γκουστίλη, μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

 «Βρισκόμαστε μια περίοδο, δύσκολη, κατά την οποία προέχει η κοινωνική συνοχή και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην απασχόληση και στη δημιουργία για όλους τους πολίτες. Αυτό είναι το κυρίως ζητούμενο, παράλληλα με την οικονομική σταθερότητα.
 Η λειτουργία ενός βρεφονηπιακού σταθμού, αποτελεί κατ` εξοχήν παράδειγμα δράσης προς αυτή την κατεύθυνση. Διότι πρόκειται για υπηρεσία προς το παιδί, αλλά ιδιαιτέρως προς την εργαζόμενη μητέρα.
Η ουσία των σημερινών εγκαινίων, είναι όμως διπλή. Διότι πρόκειται για έναν βρεφονηπιακό σταθμό που κατασκευάστηκε και θα λειτουργήσει, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 Η αξιοποίηση του προγράμματος Θησέας, έχει ακριβώς αυτή τη χρησιμότητα, να συνθέτει τις δυνατότητες της Κεντρικής Εξουσίας, με τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας και να παράγει ένα προσθετικό αποτέλεσμα.
 Εκτιμώ λοιπόν, ότι εδώ σήμερα, προσφέρουμε κάτι περισσότερο από μια δομή εξυπηρέτησης μιας συγκεκριμένης ομάδας πολιτών.
 Προσφέρουμε ένα παράδειγμα τρόπου δουλειάς και αποτελεσματικότητας.
Με αυτό το σκεπτικό η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι συνεχές ζητούμενο και για το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.»

 

Προηγούμενο άρθροΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ Κ.Κ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ