ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Κ. ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

ypes press002
ypes press002

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας σχετικά με την διαγραφή του κ. Πέτρου Τατούλη από την Κ.Ο. της Ν.Δ., δήλωσε μεταξύ των άλλων :

«Η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία κινείται στο δημοκρατικό πλαίσιο του πολιτεύματός μας και νομίζω ότι το ζήτημα  σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη είναι πολιτικό και ηθικό. Όσοι εντασσόμαστε μέσα σε κόμματα πρέπει να γνωρίζουμε πως πρέπει να αναπτύσσουμε ένα διαχρονικό λόγο. Το πρώτο λοιπόν σημείο που πρέπει να αναφερθώ είναι ότι όταν χάνουμε τα αξιώματα  πρέπει να λέμε τα ίδια που λέγαμε και όταν τα κατείχαμε. Διότι η επιχειρηματολογία του κ. συναδέλφου αναπτύσσεται κυρίως, από την ώρα που έχασε το υπουργικό αξίωμα. Δεύτερον όταν εντασσόμαστε σε κόμματα όπως είναι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ αλλά και στην  Αριστερά  να έχουμε υπόψη μας πως υπογράφουμε ένα συμβόλαιο να κινούμαστε μέσα στο προγραμματικό, ιδεολογικό και κομματικό   πλαίσιο που ορίζουν τα συνέδριά του κόμματός μας. Αν διαφωνούμε μ’ αυτό πλαίσιο το πλέον δημοκρατικό και έντιμο πολιτικά, είναι να αποχωρούμε από το κόμμα αυτό. Δε μπορεί να είναι καλός ένας Πρωθυπουργός όταν μας ορίζει υπουργούς και να μην είναι καλός όταν δε μας υπουργοποιεί.

 Έτσι λοιπόν ο κ. συνάδελφος ο οποίος διαφωνεί όχι μόνο με το σύνολο των κυβερνητικών αποφάσεων  αλλά διαφωνεί πλήρως και διατείνεται ότι θέλει να φέρει προ των ευθυνών του   τον Πρωθυπουργό,  όφειλε να υποβάλει την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή. Και εφ´ όσον αναπτύσσει ζητήματα ηθική τάξης ο κ. Τατούλης, ηθικής τάξεως είναι και το ζήτημα της παραμονής του στη Ν.Δ. Πήρε τη βουλευτική του έδρα διότι η Ν.Δ. τον έβαλε υποψήφιο στην εκλογική του περιφέρεια και αυτή την έδρα οφείλει να την επιστρέψει από εκεί που την πήρε.

 Εάν θέλει να έχει αυτόνομο πολιτικό λόγο να κατεβεί στις επόμενες εκλογές ως ανεξάρτητος βουλευτής και να λέει ότι θέλει. Και όχι την ώρα που ο Πρωθυπουργός ψάχνει και για το τελευταίο ευρώ ώστε να  ενισχυθούν οικονομικά οι ομάδες που πλήττονται από τη διεθνή οικονομική κρίση,  που ακόμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ακολουθούν ηπιότερη αντιπολιτευτική τακτική, λόγω του δυσμενούς διεθνούς οικονομικού κλίματος, ένας πρώην υπουργός της Κυβέρνησης   να βάλλει ευθέως χωρίς δικαιολογία και χωρίς στοιχεία εναντίον του Πρωθυπουργού της χώρας».

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ