ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1484397944
1484397944

          Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δέχθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ αντιπροσωπεία της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος, με τα μέλη της οποίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δυνατότητες θεσμικής και οικονομικής στήριξης των Χιονοδρομικών Κέντρων της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Πολιτείας για ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού.           

             Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, εξέφρασε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του, για το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών των Χιονοδρομικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, έναντι των αντίστοιχων προορισμών σε χώρες της ευρύτερης Ν.Α. Ευρώπης και δη γειτονικών χωρών. Στο πλαίσιο αυτό και αφού υπογράμμισε τις ευκαιρίες που ανοίγονται με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, ανακοίνωσε στα μέλη της ΕΧΚΕ την πρόθεσή του, να συμβάλλει το ΥΜΑΘ στη συνολική τουριστική προβολή των Χιονοδρομικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει ιεράρχηση συγκεκριμένων και ρεαλιστικών προτάσεων προς τα κατά περίπτωση αρμόδια Υπουργεία για την ανάληψη θεσμικών και άλλων πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην καλύτερη και ελκυστικότερη -για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες- λειτουργία των Χιονοδρομικών Κέντρων.            

             Την αντιπροσωπεία της ΕΧΚΕ, που επισκέφθηκε τον κ. Υπουργό, αποτελούσαν: Ο πρόεδρος της ΕΧΚΕ, του Χ.Κ. «Τρία-Πέντε Πηγάδια» και αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος της Νάουσας Ημαθίας κ. Χρήστος Παππάς, ο Νομάρχης Φλώρινας και πρόεδρος του Χ.Κ. Βίγλας Πισοδερίου κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Αντινομάρχης Πέλλας και πρόεδρος του Χ.Κ. του Καϊμακτσαλάν κ. Παύλος Κλιτσάρης, ο Πρόεδρος του Χ.Κ. Λαϊλιά Σερρών κ. Γιώργος Νικιτιάδης, ο αντιδήμαρχος Κ.Νευροκοπίου και μέλος της διοίκησης της Αναπτυξιακής και του Χ.Κ. Φαλακρού Δράμας κ. Πέτρος Μαρκόπουλος,  ο πρόεδρος Χ.Κ. Ελατοχωρίου Πιερίας κ. Φώτης Δρούγκος και ο πρόεδρος του Χ.Κ. Βασιλίτσας Γρεβενών κ. Μιλτιάδης Τέγος.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΑΠΟ 30/10/2008 ΕΩΣ ΚΑΙ 4/11/2008
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ