ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

             Δικαίωση για το ΥΜΑΘ, χαρακτηρίζει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, τα νέα εύσημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο των τελευταίων δύο ετών στο εγχείρημα δημιουργίας της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, τα οποία απέδωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Ντανούτα Χούμπνερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

             Συγκεκριμένα η Επίτροπος κ. Ντανούτα Χούμπνερ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

·                 Την αισθητή πρόοδο που σημειώθηκε την τελευταία διετία, η οποία ανέδειξε και μια νέα δυναμική σε σχέση με το έργο, παρά την ανησυχία που είχαν προκαλέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι καθυστερήσεις κατά τα πρώτα έτη της Προγραμματικής Περιόδου 2000-2006.

·                 Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το νομικό πλαίσιο.

·                 Τη σημασία της στενής και συνεχούς συνεργασίας επιχειρήσεων, ερευνητικών ιδρυμάτων και δημοσίων αρχών για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της αειφόρου ανάπτυξης της Ζ.ΚΑΙ.Θ. στο μέλλον.

·                 Την ανάγκη προαγωγής της αρτιότητας και του ανοιχτού πνεύματος στη διεθνή συνεργασία, με σκοπό την ανάδειξη της Ζ.ΚΑΙ.Θ. σε κόμβο παγκοσμίου επιπέδου.

             Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σχοινά για το ενδιαφέρον του και την άμεση ενημέρωση, τόνισε:

           «Οι διαπιστώσεις της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. για την πρόοδο των τελευταίων ετών, συνιστούν δικαίωση του νέου ρόλου του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο πρωταγωνιστεί στην υπόθεση της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, έχοντας την άμεση εποπτεία του εγχειρήματος. Ωστόσο δεν μπορώ να μην επισημάνω, τη διαπίστωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τον χρόνο που σπαταλήθηκε αναποτελεσματικά στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του νομικού πλαισίου με το Στρατηγικό Σχεδιασμό και τον Χωροταξικό Σχεδιασμό της Ζ.ΚΑΙ.Θ. που ήδη έχουν προκηρυχθεί, ενώ μπορώ να βεβαιώσω, πως οι παραινέσεις που διατυπώνει η κ. Επίτροπος, αποτελούν για μας την επιλεγμένη μέθοδο, για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.»

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΑΠΟ 30/10/2008 ΕΩΣ ΚΑΙ 4/11/2008
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ