ΚΟΝΔΥΛΙΑ 800.000 € ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1484398132
1484398132
Τη διάθεση κονδυλίων ύψους 800.000 ευρώ για το νομό Κοζάνης, από το ΥΜΑ-Θ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος  επισκέφθηκε σήμερα την Κοζάνη και είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, το Δήμαρχο Κοζάνης  κ. Πάρη Κουκουλόπουλο, τον Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη και το Νομάρχη Κοζάνης κ. Γεώργιο Δακή, ενώ αμέσως μετά συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη δημάρχων και εκπροσώπων φορέων, που έλαβε χώρα στη Νομαρχία.

 Μετά τη σύσκεψη, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα θέματα και τα προβλήματα που προτάσσουν προς αντιμετώπιση οι φορείς του νομού, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, υπογράμμισε:
 
 “
Το ποσό που θα κατανέμει φέτος το Υπουργείο μας σε Δήμους και στη Νομαρχία Κοζάνης, από το Πρόγραμμα Παραμεθορίων Περιοχών και τον προϋπολογισμό του, φτάνει τις 800.000 ευρώ, ποσό επταπλάσιο εν συγκρίσει με πέρσι. Ενημέρωσα επίσης, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας της Κοζάνης, για το γεγονός ότι το ΥΜΑ-θ καθίσταται πλέον τελικός δικαιούχος, στη διαχείριση κονδυλίων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ζήτησα να κατατεθούν εγκαίρως στο ΥΜΑ-Θ ενδεχόμενες προτάσεις του νομού, για την αναστήλωση, αναπαλαίωση και αξιοποίηση παραδοσιακών κτιρίων. Με ικανοποίηση, διαπιστώνω ότι εν γένει, οι φορείς του νομού επιδεικνύουν υψηλό βαθμό ετοιμότητας από πλευράς μελετών, προκειμένου να προωθηθούν έργα και προγράμματα, προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η Κοζάνη έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και η κυβέρνηση έχει αποδείξει με τις παρεμβάσεις της και το έργο που επιτελείται, το ενδιαφέρον της για το νομό. Προκειμένου δε, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια αναζήτησης αναπτυξιακών ευκαιριών για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, διαβεβαίωσα το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Ανδρέα Λεούδη, ότι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για σύσταση Γραφείου Πληροφόρησης και Προγραμμάτων στις Βρυξέλες”.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ‘ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ : ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ’
Επόμενο άρθροΔιεθνές Ελληνοβουλγαρικό Συνέδριο με θέμα “Ελληνο-Βουλγαρική Συνεργασία για την καταπολέμηση της εμπορίας και διακίνησης παιδιών”